Eurytmiatossut vinossa

Kiirusta pitää. Äidin kurssit alkavat olla paketissa, Italiattaren koulun loppuminen tietää kaikenlaista kevätjuhlaa ja päättäjäisillallista, matkalippujen varaamista, vyökokeita.

Saimme kutsun Tuppulan intelligentsian kanssa miettimään onko toisenlainen koulu mahdollinen. Eipä kai, sillä käytännössä steineri tarkoittaisi yli neljänkymmenen kilometrin koulumatkaa, lähes kahdensadan kuukausimaksua koulussa jota ei ole tunnustettu oppivelvollisuuskoulua vastaavaksi, ts. järjestelyä joka lain edessä vastaisi kotiperuskoulua, sillä oppivelvollisuus ei Italiassakaan tarkoita sitä että lasten olisi pakko mennä kouluun, jos vanhemmat suoriutuvat asiasta toisella lailla. Olisi tietysti noloa olla kommari joka lähettää pentunsa yksityiskouluun, myönteistä kutsun antama varmistus siitä että kuulumme kylän älymystöön. Seuraavana yönä näen puolivalveilla levottomia unia jossa rakennan keskelle punaista peltoa universumin energiavirtojen kanssa harmoniassa olevan saviolkimajan omaa yksityiskouluani varten. Opetusmetodi koostuisi taikinaterapiasta, joogasta ja kasvatusohjelmasta joka ottaa huomioon itse kunkin oppilaan auran värin. Reippaan itseironisesti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
2 Responses to “Eurytmiatossut vinossa”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Alle kolmivuotiaita hoivataan, varhaiskasvatus alkaa tuottaa tulosta siitä eteenpäin mentäessä. Hoivaamiseen ei tarvita ammattitaitoa, riittää että on terve hoivavietti. Tämän ovat oivaltaneet ne, jotka lykkäävät ja ovat menneisyydessä lykänneet lapsensa alaluokkaisille imettäjille tai kielitaidottomille kotiapulaisille. Alle kolmevuotias huomaa kyllä helposti, välittääkö hoivaaja hänestä aidosti, ja varmaan siksi Huhtipoika on niin kovin mummonsa perään, ja pitää tätä parempana kuin ns. maksullista naista (eikä tarkoituksena ole halveerata lapsenvahtia, vaan tuoda vertauskuvana esille se pienen lapsen havaitsema ero tunteen ja työn välillä). Yli kolmevuotiaille voisi olla hyväksikin että oppivat elämään lajitovereidensa keskuudessa, koska lähiökolmioon suljettu ydinperhe on aika uusi ilmiö evoluutiossa. Riittävän aikaisin alkava esikoulu auttaisi myös mamulapsia integraatiossa yleensä ja kielen oppimisessa erityisesti, ja olisihan kohtaaminen julkisen koululaitoksen ja sekalaisen oppilasaineksen kanssa kasvattava kokemus myös niille jotka ovat siihen asti viettäneet aikaansa ydinperheessä jonkun besserwisserin panttivankina. Elleivät sitten mene yksityiskouluun. […]

  2. […] pitkät juoda demeter-laatuista yrttiteetä, puhua homeopatiasta, vastustaa rokotuksia, vertailla eurytmiatossuja ja vaihtaa kasvisruokareseptejä, voisi raksalla vapaasti käyttää korkkia polystyreenin sijaan […]Sano toki jotain!