Fillari

Fillarilla ajo on Tuppulassa jäänyt valitettavan vähälle, vaikka omani sinne kuljetutinkin muuttokuormassa. Parhaimmillaan tuli viisikymmentä kilometriä päivässä sellaista tavallista työmatka-ajoa, edellisessä elämässä siis. Nyt on vain aina liikaa jengiä matkassa. Syksyksi lupasivat lapsenistuinta, kunhan ensin saa tavaratelineen. Pyörä on käytetty huollossa, ja Sulttaani on raportoinut ajaneensa sillä asioilla. On kuulemma kätevä peli. Laitetaan Ameriikan uudelleenlöytämisen ja lisäruudinkeksimisen kanssa samalle etiketille.

Käytin hyväkseni Huhtipojan päikkäreitä ja kiersin rantoja myöten ensin tutut Roihikan ja Tammarin tervaleppälehdot, sen jälkeen minulle täysin tuntemattomat uudet korttelit Herttoniemenrannassa. Loka- ja ketjusuojattomalla maastopyörällä, kovaa ja epäurheilullisesti pukeutuneena kuten pyörä on kulkuväline -tyyliin kuuluu. Torihousun lahje oli arvioimaani leveämpi, se joutui ketjujen väliin ensimmäisen kymmenen ajometrin jälkeen ja sen jälkeen tungettiin elegantisti sukanvarteen. Mesiangervo tuoksui, ja jotain hanhia siellä seistä pönötti keskellä tietä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
4 Responses to “Fillari”
  1. jl kirjoitti:

    Aah, minä en ollut koskenut pyörään kahteen vuoteen, koska viime kesänä en uskaltanut päästää Kolmosta, silloin vajaa 5-v, itsekseen pyöräilemään maalaisteiden kapeilla pientareilla niin että olisin itse ajanut silloin vaille 1-v kyydissä. Miksen silloin tajunnut tällaista pyörän peräkärryä! Nyt sain kaverilta käytetyn vastaavan huippuedullisesti ja vielä mahtuvat kohta 6-v ja 2-v siihen yhdessä. Eilen kokeilimme ekan kerran, hienoa oli, ylämäissä melko raskasta, mutta sen arvoista kyllä!

  2. Calendula kirjoitti:

    Hyvin menevät yksiin italiansuomalaisten kesähuvit! Nousin tänä kesänä pitkän tauon jälkeen Suomessa pyörän selkään, tosin hyvin pienelle pyöräretkelle irtokarkkeja ostamaan :) Täällä ei kumpuinen maasto ja kapeat tiet oikein houkuttele ainakaan hyötypyöräilyyn, joten pyörän hankkiminen on toistaiseksi jäänyt vain suunnitelmaksi.

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. Munamankeli « kirjoitti:

    […] ole erityisen urheilullinen, mutta pidän fillaroimisesta, siitä vauhdin huumasta jonka saa pelkillä reisilihaksillaan, tervaleppälehdon läpi […]

  2. […] ole erityisen urheilullinen, mutta pidän fillaroimisesta, siitä vauhdin huumasta jonka saa pelkillä reisilihaksillaan, tervaleppälehdon läpi […]Sano toki jotain!