Pojat on poikia

Lehtikirjoituksen mukaan lähes 80% helsinkiläismiehistä on kohdannut väkivaltaa teillä ja turuilla, eikä Huhtipoika ole suomalaiseen leikkipuistojärjestelmään tutustuessaan kaunistanut tilastoa, päinvastoin, nakkaillut turpiin vastaantulevia ikään, kokoon, väriin tai sukupuoleen katsomatta, ja minä perässä erotuomaroimassa, toivoen että joku isompi antaa takaisin, kuten sitten on käynytkin… ja lopulta pojat on erotettu, kun toinen roikkuu tukassa, toinen puree eikä kumpikaan luovuta. Helkutin luupää. Tilanne näyttäisi olevan rauhoittumaan päin, ammatikseen hiekkalaatikkoerotuomarina toiminut lohdutti että yleensä helpottaa kun oppii ilmaisemaan itseään sanallisesti (verbaalisesti alakynteen jääminen onkin yleinen syy vetää vaimoa turpiin), oppii ettei pienempiä saa eikä isompia kannata, ja sen jälkeen ainoa kuljettavissa oleva tie on pasifismi. Se siitä rauhankasvatuksesta.

Italiatar on monin puolin kekseliäs lapsi, mutta tukkanuottasille hän ei ollut keksinyt, olimme siis tottuneita jonkunlaiseen rauhan tilaan ja vilpittömästi yllätyimme kun Huhtipoika ensimmäistä kertaa osoitti kiinnostusta ns. kansanperinteen velvoittamiin poikien huveihin tuuppimalla itseään vuotta vanhempaa ja kokolailla suurempaa Rosabellan ja Karpaattien Karpaasin poikaa Herkulesta. Menoa jatkui koko illan pikku-ukkojen kyräillessä toisiaan ja äristessä kuin urosgorillat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
5 Responses to “Pojat on poikia”
 1. Muru kirjoitti:

  Meidän pikkuherra täytti juuri kolme ja muistaakseni välillä yksi ja kaksi juuri ennenkuin pääsi puhua porisemaan oli lähes pitelemätön. Kyseessä todennäköisesti siis turhauma itseilmaisun vajavaisuudesta. Tietysti tilannetta hankaloittaa myöskin kaksikielisten hiukan viivästynyt puheen käynnistyminen (meillä yleensä pari kuukautta normaalia jäljessä), joten turpaan tulee vähän pitempään kuin muilla. Onneksi olette lomalla niin ehkä kärsivällisyyttä riittää enemmän :)

 2. ebrufin kirjoitti:

  Meilla kuopuksen kanssa oli samanlaista. Oli r/s- ongemaa ja liikaa kielia…oli nyrkkeilemassa muiden kanssa usein, ja 6- veena laitoin taekwondoon opiskelamaan itsehillintaa;)

  Kylla se siita!

  Hyvaa viikonloppua- me lahdetaan Seinajoelle nyt!

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. Tukkapöllyä « kirjoitti:

  […] oma vanhempi ei välitä opettaa ja toisen lapsen vanhemmalle haistatellaan. Ja on ehkä hyvä jo hiekkalaatikolla oppia moderoimaan suunsoittoaan sen verran ettei isompana pääse hengestään jossain nakkikioskin […]

 2. […] oma vanhempi ei välitä opettaa ja toisen lapsen vanhemmalle haistatellaan. Ja on ehkä hyvä jo hiekkalaatikolla oppia moderoimaan suunsoittoaan sen verran ettei isompana pääse hengestään jossain nakkikioskin […]

 3. […] naisen paikan katsomalla televisiota. Setä puhuu. Täti nakuna. Tai se, miten poikia kannustetaan puolustamaan itseään, lyömään hiekkalapiolla päähän ja takomaan nyrkkiä pöytään, kun taas […]Sano toki jotain!