Il grembiule

Koulupuku. Esiliina.

Jokainen uusi hallitus tekee uuden koulureformin, ja mediassa on huhuttu että koulupuku, il grembiule, tulee takaisin. Paitsi ettei se Tuppulasta ole koskaan hävinnytkään. Kuten kaikki koulun alkamiseen liittyvä, on kouluessukin salatiedettä; kyselen hyvissä ajoin koulun alkamista Kummitädiltä onko tietoa siitä millainen essun kuuluisi olla ja saan ohjeistukseksi että siitä päättää opettaja aikanaan, mutta todennäköisesti sininen, ja vaikkei essua tarvitakaan koulun alkaessa kun on vielä kuumaa niin varminta olisi kuitenkin ostaa yksi, sillä pienet koot loppuvat ensin. Essun kanssa kaikki koululaiset ovat samanlaisia ja tasa-arvoisia, paitsi että essuja on useaa merkkiä. Iginio Straffin keijulla 35€, tavallisella peruskeijukaisella 13€, arvatkaa vaan. Saan Sulttaanilta pyyhkeitä siitä että olen ostanut essun ilman viralliselta taholta saatua ohjeistusta. Kuluu viikkoja, supermarketin vaateosaston essurivit harvenevat, kohta ne loppuvat kokonaan, sitten sunnuntai-iltana by the way ilmoitus: opettaja sanoi että maanantaina pitää olla essu. – Ai millainen? – No sininen.

Aamulla kello soimaan 6.30, silitän essun. Tulen silittämään sen aika monta kertaa seuraavien viiden vuoden aikana. Sotken valkoiseen irtokaulukseen nutellaa, pesen kauluksen, painan raudalla kuivaksi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
9 Responses to “Il grembiule”
 1. ebru kirjoitti:

  Hei taalla on lapsilla valtionkouluissa tytöilla juuri samanalainen…pituus vaihtelee, ja eri leikkauksilla- kuitenkin sinista valkoisin kauluksin;) Pojilla samat varit takki- mallilla. Luokalla 6. tulee vekkihametta ja kauluspaitaa…janna juttu…

  Olen koulupuvuista kylla tosi onnellinen:)

 2. tea kirjoitti:

  ei kannata silittaa… kokemuksesta… pesukoneesta suoraan henkarille… korkeintaan kauluksen voit hutaista… ja mahan tavallisesti silitan kaiken…

 3. arkitehti kirjoitti:

  Tuo on lohduttava tieto! Siinä essussa oli aika äkäiset pakkausvekit, mutta josko henkarille ripustettuna saisi oikean muodon… ja niitä irtokauluksia voisi ommella tusinan lisää, jos vastaisuudessa tulee nutellan kanssa roiskittua :)

 4. Petja Jäppinen kirjoitti:

  Totta kai kannattaa silittää.
  Ja opettaa lapsi tekemään sen itse.

 5. Petja Jäppinen kirjoitti:

  Mitä sukkaetikettiin tulee, niin on aivan hailea mitä naisilla on päällä, vaikka ei olisi mitään, mutta miehellä ei koskaan näy paljasta ihoa jalan ja housunlahkeen välillä. Näin ollen jos mies on liikkeellä ilman sukkia, pitää hänen riisua housutkin.

 6. Anna H kirjoitti:

  voi ettà mà vihaan noita koulupukuja. Suloisinkin lapsi onnistuu nàyttàmààn idiootilta tollainen kolttu pààllààn. Syyskuussa ja lokakuussa hiostaa kuin muovipussi. Tammi ja helmikuussa kiristàà kuin nakinkuori koska alla on viisi vaatekertaa kun luokassa on niin hitsin kylmà.

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. Sciopero « kirjoitti:

  […] aiemmin esille nousseita koulureformin kulmakiviä on palaaminen koulupukuun, niinkuin siitä olisi jo kaikkialla luovuttu, ja käytösarvosanan takaisin ottaminen. Viimeinen […]

 2. […] Koulupukua ei käytetä ensimmäisestä koulupäivästä, sillä silloin on yleensä vielä liian lämmintä. Puvun käyttöönotosta ilmoitetaan erikseen, sanotaan, suusanallisesti tiistaina 12. lokakuuta. Että huomenna kaikilla pitää olla. Mahtikäskyä odottaessaan äidit pitävät silitettyä koulupukua starttivalmiina eteisen kaapissa, tai jossain. […]

 3. […] mikähän sitäkin riivaa, on tuunannut molempiin kouluessuihinsa reikiä tylppäkärkisillä muumifiskarseillaan. Koska en tiedä mitä moitteiden lisäksi voisin […]Sano toki jotain!