Kapitalisti

Meillä on luojan kiitos, tai Sulttaanin vanhempien kiitos, tuota ommaisuutta kahden asunnon verran. Riesaakin niistä on, koska niitä ei niin vain pakkaa mukaansa jos vaikka työn perään pitäisi lähteä. Italiassa työ on jakautunut kovin epätasaisesti, tai työtä riittäisi vaikka millä mitalla mutta palkan kanssa on niin ja näin, ja vaikka pimeän työn tekeminen voi olla työntekijällekin etu, jää suurempi säästö viivan alle kuitenkin työnantajalla. Tämä ei nyt kuitenkaan ole jaaritteluni aihe, vaikka sitä sivuaakin.

Olemme epäloogisesti asettuneet asumaan kahdesta asunnosta siihen pienempään, ja vielä lisäksi pitäneet sitä suurempaa tyhjillään. Syynä tähän epäloogisuuteen on se, että olemme kiintyneet omaamme, suunnitelleet sen ulkoseiniä lukuunottamatta omiin mittoihimme ja elämänmalliimme, se on kävelymatkan päässä studiolta, Italiattaren koulusta, Huhtipojan tarhasta. Suuremmalle olemme kaavailleet vuokralaisia, sillä pääomatulot olisivat tervetulleita. Talo on kuitenkin kalustettu ja täynnä roinaa, sekä meidän että anoppivainaan; lisäksi Tuppulassa ei vuokralla asuminen ole suosiossa, sillä jokainen joka kynnelle kykenee hirttää mielummin itsensä asuntolainaan, ja aika moni saa asunnon vanhemmiltaan tai puolison vanhemmilta. Loma-asunnot mukaanluettuna asuntoja on perhettä kohden tehty keskimäärin ainakin kaksi, kuusi- seitenkymmentäluvulla ilman lupia, siirtotyöläisten säästöillä, halvalla ja pimeällä työvoimalla, nopeasti ja huonosti, mutta onpahan asunto kuitenkin. Italialaiset rakastavat turvallisia investointeja, ja turvalliseksi investoinniksi mielletään kiinteistöt tai kulta, jonka voi aina kanittaa, nousevassa suosiossa oleva vanha hyvä tapa muuten. Summa summarum, vuokralaisia ei ole helppo löytää ja ennen kaikkea ei ole helppo löytää vuokralaisia jotka maksaisivat asunnosta todellisen markkina-arvon verran, sillä enemmän kysyntää olisi pienille ja halvoille luukuille jossa Tuppulassa töissä käyvä voi elää viikon palatakseen viikonloppuna kotiinsa vielä kauemmas jumalan selän taa.

Kylmäverisinä kapitalisteina annoimme kakkosasunnon ilmaiseksi ystäväperheen käyttöön, siksi aikaa kun vaiheessa oleva omansa valmistuu. Hyvä karma on luulemma riskirahastoja tai valtion obligaatioita parempi investointi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
5 Responses to “Kapitalisti”
 1. Hallatar kirjoitti:

  Wow…

  Olisimpa rikas niin tulisin ja vuokraisin sen toisen…

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] ei voi saada korttia, mutta voin olla väärässäkin. En ole matematikko. Neljäsosaosuus toisesta asunnosta riittää hakemuksen eväämiseen, samoin (perheen?) kakkosauto, useampi kuin yksi omissa nimissä […]

 2. Mensa « kirjoitti:

  […] Lapsi, siis mikäli on läsnä eikä kotona ja kipeänä,  jättää joka aamu opettajan pöydälle nimellä ja päivämäärällä varustetun lounassetelin, joita haetaan kunnan koulu- ja sosiaalitoimesta. Kunnanvirasto ei ota rahaa vastaan; maksu hoidetaan etukäteen postissa pitkällä maksulomakkeella, johon kolmeen eri kenttään kirjoitetaan yhtäpitävästi mustalla tai sinisellä kynällä (pienellä painettu präntti lomakkeen alareunassa uhkailee) tilinumero, tilinhaltijan nimi, maksettava summa numeroina ja kirjaimina, maksun syy, maksajan nimi ja osoite. Jostain syystä kunnan tili ei toimi verkkomaksuilla, vaikka sama lomake onkin sähköisenä olemassa postin sivuilla, eli siitä vaan postitoimistoon jonottamaan. Täysihintaisen lounarivihon lisäksi on kolme tuloperusteista alennusluokkaa: sellaista mielivän täytyy toimittaa sosiaalitoimeen maksutositteen ohella todistus perheen ISEE-luokasta (Indicatore della situazione economica equivalente). Tänä vuonna lasku oli raskaampi, kun on tuota ommaisuutta. […]

 3. […] oman listaukseni anoppilan raivaustöiden innostamana, tavoitteena pyrkiä vähentämään roinan määrää sataantuhanteen […]

 4. Mensa : Arkitehti kirjoitti:

  […] Lapsi, siis mikäli on läsnä eikä kotona ja kipeänä,  jättää joka aamu opettajan pöydälle nimellä ja päivämäärällä varustetun lounassetelin, joita haetaan kunnan koulu- ja sosiaalitoimesta. Kunnanvirasto ei ota rahaa vastaan; maksu hoidetaan etukäteen postissa pitkällä maksulomakkeella, johon kolmeen eri kenttään kirjoitetaan yhtäpitävästi mustalla tai sinisellä kynällä (pienellä painettu präntti lomakkeen alareunassa uhkailee) tilinumero, tilinhaltijan nimi, maksettava summa numeroina ja kirjaimina, maksun syy, maksajan nimi ja osoite. Jostain syystä kunnan tili ei toimi verkkomaksuilla, vaikka sama lomake onkin sähköisenä olemassa postin sivuilla, eli siitä vaan postitoimistoon jonottamaan. Täysihintaisen lounarivihon lisäksi on kolme tuloperusteista alennusluokkaa: sellaista mielivän täytyy toimittaa sosiaalitoimeen maksutositteen ohella todistus perheen ISEE-luokasta (Indicatore della situazione economica equivalente). Tänä vuonna lasku oli raskaampi, kun on tuota ommaisuutta. […]Sano toki jotain!