Vesi on paskan lääke

maailmanparannus, vesiNo Comments

Olet täällä:, vesiVesi on paskan lääke

…ja kloori Escherichia colin, mikä on tietysti mukava kortti pelattavaksi silloin kun vedenpuhdistus hoidetaan tuppulalaisen taloudellisesti. Sitten kun trihalometaanien määrä juomavedessä ylittää terveysviranomaisten asettamat raja-arvot niin ihmetellään. Ihmetellään varsinkin kun tieto kulkee niin että varoitus tulee tekstiviestinä yhdeltä kaverilta joka on sattumalta nähnyt yhden paikallisen TV-aseman uutiset, muilla kanavilla tai vesilaitoksen sivuilla ei asiasta mainita halaistua sanaa.

Seuraavana päivänä kunnan sivuille tulee ilmoitus vesijohtoveden juomattomuussuosituksesta kahdessa taajamassa. Uutisten vahvistamista tai epäämistä odotellessa ostettu pullotettu vesi ei anna sen suurempia takeita turvallisuudesta, päinvastoin. Vesikriisin vakavuudelle antaa  suhteellisuutta tieto siitä että monessa maailman kolkassa huoli on nestehukka tänään tai ripuli huomenna, muutamasta karsinogeenistä viis.

Vasta kun viimeinen puu on kuollut, viimeinen joki myrkytetty, viimeinen kala kadonnut, huomataan ettei rahaa voi syödä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top