Mardì Gras Tuppulassa

Jambalaya: Pyhä kolminaisuus eli vihreää paprikaa, selleriä, sipulia; kanaa, kokolihamakkaraa, katkarapua, riisiä; suolaa, cayennepippurin puuttuessa paprikaa ja chilipalko, murskattu valkosipulinkynsi; kaltattuja tomaatteja.

Focaccia: salaattisikurilla täytetty piirakka, Kummitäti toi tullessaan ja mennessään vei Italiattaren yökylään. Hyvä kauppa.

Crepes Suzette: ohje aika tarkalleen tiiliskiviteoksesta Ranskalaisen keittiön salaisuudet; liekitykseen käytetty konjakki korvattu venezuelalaisella tummalla rommilla. Syy variaatioon on ilmiselvä, konjakinloppukin tekisi kauppansa muun viinaksen puuttuessa, mutta jatkoa ajatellen on toki mukavampaa että kaapista löytyy rommia. Tänään jouduin ostamaan romminkin varta vasten, kun edellinen hätävara oli ryypitty. Totta puhuen, minua hieman kainostuttaa ryhtyä hienomman keittiön operaatioihin Karpaattien Karpaasin silmien alla,  hän on varsin taitava ammattilainen ja minä kovan tason amatööri. Selvisin kunnialla, eikä edes otsatukka palanut. Karpaasi on tässäkin suhteessa etulyöntiasemassa, hänellä on vähän pääkarvaa.

Musiikki: Mardi Gras in New Orleans, eri esittäjiä. Koettakaatten muulilla näillä hakusanoilla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
2 Responses to “Mardì Gras Tuppulassa”
  1. Unimamma kirjoitti:

    Vai millä ihimeen nimimerkkillä mää ruukaan sua kommentoija?

    Kuiteski, vesi kiellelä, mää tuun hei teille syämään.

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] vietettiin Tuppulassa vanhan kaavan mukaan, mutta eri kokoonpanolla. Jälkiruuan toivat vieraat, leipä oli leipomosta, primitivon menekki oli […]Sano toki jotain!