Temperamenttiprofilointia

Äärimmäisen rauhallisessa lapsijoukossa leimataan huomattavasti vähäisempi touhuaminen ylivilkkaudeksi kuin kokonaisuudessaan eläväisemmässä joukossa. Jos yksi lapsi poikkeaa muista vilkkaudessaan ja puheliaisuudessaan, häntä pidetään vilkkaana. Harvemmin kasvattaja ajattelee, että ei hän oikeastaan ole mitenkään erityisen vilkas, sillä jos olisimme vaikka Italiassa, lapsi tuskin poikkeaisi muista.

No luojan lykky.

(Liisa Keltikangas-Järvinen: Temperamentti ja koulumenestys)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
5 Responses to “Temperamenttiprofilointia”
 1. jl kirjoitti:

  No jopas. On se sitten varmaan hyvä, että olette Italiassa 😉

  Harmi, että kaikilla suomalaislapsilla ei ole tuota etua…

 2. Viivi kirjoitti:

  Luojan lykky että teillä on suhteellisen vilkkaat ja eläväiset lapset – ajattele jos he olisivat ”tavallisia jähmeitä ja hitaita suomalaislapsia”, mitä silmätikkuja he siellä Italiassa olisivatkaan!

  • arkitehti kirjoitti:

   Suhteellisen vilkkaita? Molemmat vilkkaita ja toinen lisäksi levoton 😀

 3. Viivi kirjoitti:

  Niinpä :-). Ajattelin että päivävilkkautta kompensoisi yöaikainen hieman vähempi liikkuvuus – jos siis lapset pysyvät suht aloillaan edes öisin – sängyn laitojen sisäpuolella… :-=.

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. Maalaisjärkeä « kirjoitti:

  […] että jokainen lapsi on yksilö, ja perheetkin ovat erilaisia keskinäiseltä dynamiikaltaan. Temperamenttiprofiloinnista voi olla apua perheen logistiikan hiomiseen ja konfliktitilanteiden ennakoltaehkäisyyn. […]Sano toki jotain!