12 kuvaa: syyskuu

Keksin innottamana päätin osallistua tähän, ja valitsin kadun, jossa tapahtuu jotain. Toivottavasti.

110909

Kuva on räpsäisty 2.1 megapikselin Canon Ixus -kameralla jonka ostin yhdeksän vuotta sitten, digikuvauksen alkuaikoina. Sillä välillä vuodesta 1972 uskollisesti palvellut Pentax Spotmatic II on irtisanoutunut, ensin valotusmittari, sitten suljinajat alkoivat heittää ja ihan tosi, jaksaisinko enää pulata filmien kanssa pimeässä huoneessa? Olen hengittänyt sen lajin huuruja ihan tarpeeksi, parhaassa tapauksessa saa astman, ja jos tarpeeksi monena suomalaisena talvipäivänä painuu pimiöön ennen auringonnousua (puoli kymmeneltä) ja tulee sieltä ulos auringonlaskun jälkeen (kolmelta iltapäivällä) niin pikku hiljaa kadottaa kosketuksen todellisuuteen ja joutuu jonkun lajin arktisen hysterian valtaan, mikä yli kymmenen Italiassa vietetyn vuoden jälkeen tuntuu melko epätodelliselta.

Olen välineurheilullisessa kriisissä. Tarvitsen uuden järjestelmäkameran. Jos ostaisin tuhannen euron auton, kaikki pitäisivät hankintaani mielekkäänä.  Jos ostan tuhannen euron kameran, niin liioittelen. Tapani mukaan.

***

Tietyömaa vanhassakaupungissa Leccen maakunnassa
11.9. 2009 klo 17.21
kuvauspaikka: piazza San Domenicon ja työn alla olevan kadun kiveyksien sauma, viides kivi baarin rappuselta

Katu on tietääkseni kivetty 1800-luvulla, sen jälkeen kiviä on siirrelty seuraavan kerran fasismin aikaan kun kadun alle on tehty infraa (viemäri). Tällä kertaa vuorossa on sadevesiviemäri, maakaasu, vesi- ja viemäriputkien uusiminen, kanavat nyt pintavetona kulkeville sähköjohdoille.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
17 Responses to “12 kuvaa: syyskuu”
 1. KooTee kirjoitti:

  Mielnkiintoista seuraa tänne tulee. Oikea vanhanajan kuvaaja. Hieno juttu. Sanoo toine huuruja haistellut.

  Hyvä seuraamisen aihe, mikäli siellä jotain saadaan aikaieksi 😉

 2. Iines kirjoitti:

  Hyvä valinta! Hieno kuvana ja työmaan edistymistä on kiva seurata.

 3. arleena kirjoitti:

  Tämä on mukava kuva-aihe. Saamme seurata italialaisen kadunrakennuksen edistymistä. Luulen, että valmis tulos on nähtävissä jonain kuukautena.

 4. Inkivääri kirjoitti:

  Hieno kuva ja paikka, tästä tulee mielenkiintoista:)

 5. irma kirjoitti:

  Tämäpä piristävä kohde vaihteeksi. Haasteellinen työmaa. Osuisivatkohan työntekijätkin paikalle jonain päivänä…

  • arkitehti kirjoitti:

   Todennäköisesti aikaistan seuraavissa kuvausajankohtaa, minustakin olisi kiva saada mukaan duunareita. Viideltä niillä on jo päivä pulkassa, mikä oikeus ja kohtuus onkin kun alkavat kivien siirtelemisen ja muotoon nakuttamisen aamuseitsemältä.

 6. Sari kirjoitti:

  Jee!

 7. Krisu kirjoitti:

  Tervetuloa mukaan haasteeseemme!
  No jos tuo pysyy muuttumattomana ’maisemana’ koko vuoden niin onhan se jo aika ihme! Kivaa päästä seuraamaan katutöitä italialaiseen malliin :)

 8. Jaska kirjoitti:

  Tuossa ainakin pitäisi tapahtua jotain… vuoden aikana.

 9. ATToivanen kirjoitti:

  Hienoa! Nyt voidaankin verrata suomalaista ja italialaista työmaata tässä haasteessa – laatua ja tehokkuutta 8)

 10. Inkataika kirjoitti:

  Italiassa pätee kai samat ”lait” kuin Espanjassakin. Mañana on kova sana. Toivotaan, että vuodessa sentään tapahtuu pientä edistystä kuvasi kohteessa. :)

 11. Mari kirjoitti:

  Upea kuva mielestäni, tästä on hyvä lähteä … johonkin suuntaan! Lisään sinut osallistujaluetteloon.

 12. harakka kirjoitti:

  Katsotaan nyt, onko italialaiset ahkeria työssään, vai kuinka paljon ehtivät nojata lapioonsa.

 13. Jutta kirjoitti:

  Hieno kuva ja kuvauskohde. Jännä nähdä, minkälaista katua siihen pukkaa.

 14. Sara kirjoitti:

  Very interesting! It appears that some work is being done on these buildings. This will be fun to watch as the months go by.

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. Toiviomatka « kirjoitti:

  […] Ostamme ylimääräisenä vaniljakynttilöitä, lautasliinatelineen, pattereita, pukupusseja, näkkileipää, lisää liian makeaa puolukkahilloa, Abban anjoviksia. Riippukansiolaatikostoa ei löydy. Lapset saavat käsinuket. Huhtipoika rakentaa Ivarin hyllytasoista pitkospuut olohuoneen lattian poikki. Ne muistuttavat kotiportin edessä aukeavaa työmaata. […]

 2. […] Ostamme ylimääräisenä vaniljakynttilöitä, lautasliinatelineen, pattereita, pukupusseja, näkkileipää, lisää liian makeaa puolukkahilloa, Abban anjoviksia. Riippukansiolaatikostoa ei löydy. Lapset saavat käsinuket. Huhtipoika rakentaa Ivarin hyllytasoista pitkospuut olohuoneen lattian poikki. Ne muistuttavat kotiportin edessä aukeavaa työmaata. […]Sano toki jotain!