Arkitehdin vuosiraportti

pyykkipaiva

Arkitehtiblogi juhlistaa neljävuotista taivaltaan ja yksivuotispäiväänsä WordPressissä. Vuoden kävijäluku jää hieman alle kolmenkymmenentuhannen. Suosituimmiksi artikkeleiksi nousevat Näin minusta tuli julki-imettäjä, Joulukuva, Hella ja (pieni) nyrkki, Avotakka ja Alfauros. Useimmin blogiin johtaneet hakusanat olivat joulukuva, kotiruokaa, antipasto, avotakka ja arkitehti, liekö viimeinen typo vai mitä. Myös lutikan purema ja paskamutsi ovat olleet suosiossa.

 • Vakavaluontoinen bloginhoito vaatii uhrauksia: olen joutunut järjestelmällisesti kieltäytymään pyynnöistä ryhtyä kenenkään naamakirjakaveriksi, koska aikatauluni ei kestäisi yhtään ylimääräistä pseudoaktiviteettia.
 • Blogin pitäminen on hyväksi mielenterveydelle, ehkä. Olen neljässä vuodessa löytänyt ihmisiä, joita ajattelen ystävinä vaikken olekaan heitä tosielämässä tavannut.
 • Blogin pitäminen auttaa kirjoitustyössä: kun viimeinkin sain sen lisurinperskuleen työn alle, soljuivat kokonaiset lauseet kuin itsestään. Sama ihme tapahtui väikkärin tutkimussuunnitelman kanssa, ja toivottavasti myös apurahahakemuksia runoillessa. Olen ainakin mahdottoman inspiroitunut viimeksimainituista.
 • Mainetta, rahaa ja kuuluisuutta ei blogaamisesta (kuulostaa korvaani paremmalta kuin polkkaaminen, melkein kuin pogaamista!) ole siunaantunut. Synkimpinä hetkinä mietin myyvämpiä aiheita, blogilistan kärkeen pyrkyröintiä, mainostilan kauppaamista. Ehkä voisin yrittää kirjoittamista työkseni, perustaa kaupallisen blogin …tai mainosteipata leveän takalistoni.

Lukijoita kiittäen, arkkienkelien päivänä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
7 Responses to “Arkitehdin vuosiraportti”
 1. jl kirjoitti:

  Onnea! :)

 2. Puikkomaisteri kirjoitti:

  jihuu!!! Kaasu pohjassa katkeraan loppuun saakka!!! AUGURI!

 3. st kirjoitti:

  Onnea mainiolle blogille!

 4. Calendula kirjoitti:

  Onnea pitkästä ja ahkerasta blogiurasta! Olet suosikkiblogini, monia en ehdikään seurata ja omakin meinaa jäädä ihan retuperälle.

 5. Karoliina kirjoitti:

  Onnea hienosta saavutuksesta :)
  Eksyin blogista toiseen surffatessani tanne, ja taidanpa jaada pidemmaksikin aikaa!

 6. maria kirjoitti:

  otan syyt niskoilleni siitä arkitehti-asiasanan käytöstä…

Sano toki jotain!