Toiviomatka

viaggiosperanza

Tuppulasta on 180 kilometriä Barin IKEAan, mutta siitä huolimatta sinne on joskus päästävä. Toivomme selättävämme kaaoksen Trones-kenkäkaapeilla ja Knuff-lehtikoteloilla, lastenhuone kaipaa lisää Ivaria, kaikissa Grundtal-koukuissa roikkuu jo jotain.

Matka taittuu puolessatoista tunnissa; Sulttaania pitää vähän pelotella, sillä joku tolkku siihenkin pitää saada että Italian johtavan autolehden IKEA-testin voittajalla painellaan koko matka ohituskaistaa audimiesten ohi. Haluan päästä illalla hakemaan lapseni. Kuljettajan polvien airbag ei auta, jos pamauttaa sataaviittäkymppiä oliivitarhaan. Sää on loistava, ja paluumatkalla tarvitsemme ilmastointia. Kolme tuntia edestakaiseen ajoon, paikalla kolme tuntia, puoli tuntia lähtöjärjestelyihin ja tankkaukseen, saman verran lastin purkamiseen. Lasten koulustahaku sovittu ystävien kanssa: edellisenä iltana nuha yltyy ja matkajärjestelyt ovat vaakalaudalla. Lykkään sairastumista puolella litralla punaviiniä kanelin, neilikan, sokerin, laakerinlehden ja sitruunankuoren kera, tuhannella milligrammalla parasetamolia, nenänpesulla.

Lounastan ruotsalaisia lihapullia, vaikken erityisesti pidäkään niistä. Ne kuuluvat erottamattomasti epäpaikkaan. Puolukkahillo on liian makeaa.

Ostamme ylimääräisenä vaniljakynttilöitä, lautasliinatelineen, pattereita, pukupusseja, näkkileipää, lisää liian makeaa puolukkahilloa, Abban anjoviksia. Riippukansiolaatikostoa ei löydy. Lapset saavat käsinuket. Huhtipoika rakentaa Ivarin hyllytasoista pitkospuut olohuoneen lattian poikki. Ne muistuttavat kotiportin edessä aukeavaa työmaata.

Päivä on ollut raskas. Tahdon suihkuun. Kylpyamme on täynnä dinosauruksia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
10 Responses to “Toiviomatka”
 1. jl kirjoitti:

  Kivan (?) kuuloinen matka… :)

  Muuten, punaviinilääkitykseen kannattaa mieluummin yhdistää jokin muu kuin parasetamoli (eli esim. ibuprofeeni, jos se mahallesi käy), koska ne molemmat rasittavat maksaa. Kertoi kerran mulle eräs lääkealan ammattilainen, joka ihmetteli Englannissa töissä ollessaan, että miksi siellä suositellaan parasetamolia kaikkeen ja lisäksi vielä hang-overiin…

  • arkitehti kirjoitti:

   Eikös se Juice Leskinen laulanut että maksa kestää koko elämän, ja mitenkähän siinä kävi? 😉

   • jl kirjoitti:

    Joo, niin se lauloi. Kesti koko elämän 😉 , rauha hänen muistolleen. (Mies just osti Hulluilta Päiviltä 140 kappaleen boxin Juicen tuotantoa, meillä kun ei kaikkia ollut eikä varsinkaan muutoin kuin vinyylinä.)

 2. ebruli kirjoitti:

  Ihana reissu! Mekin suunnittelemme IKEAn reissua ennen Joulua- matkaan kuluu n.3.5 tuntia, mutta se on sen arvoista:)

  Kivoja ostoksia:)

 3. Pirita kirjoitti:

  Seuraavalla kerralla kun menette Ikeaan, niin jatkakaa vielà 20 minuuttia pohjoiseen. Tarjoan kahvit!

 4. Calendula kirjoitti:

  Meiltä on Ikeaan onneksi vain n. 70 km, toiviomatkoja täälläkin harrastetaan ainakin pari kertaa vuodessa. Säilytyslaatikoita ja hyllyjä ainakin rahdattiin juuri kuukausi sitten, ja tietenkin lisätuliaisina lautasliinoja, kynttilöitä, puolukkamehua, siideriä, näkkileipää sun muuta. Poikakin mukana ja ylsi juuri ja juuri lapsiparkin mittoihin.

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] vahvin ehdokas on ODDA-sängynrunko kaksin kappalein. Niitäkin varten täytyy organisoida toiviomatka, mahdollisesti lokakuun puoleenväliin kun EXPEDIT-hyllyt ovat […]

 2. […] enkä nyt tarkoita mitään 200ml purnukkaa découpage-harrastajille. Joudumme tekemään toiviomatkan saadaksemme lisää energiajaemööpeleitä, ja varmasti ennen toiviomatkaa ostamaan autoon uudet […]

 3. […] on nykyään niin kallista, mikäli sitä saa lainkaan, olemme päättäneet toistaiseksi lykätä toiviomatkaa IKEAan. Sen sijaan olemme raapineet jäämistöstä kasaan kaikenlaista tarpeellista, kuten […]

 4. […] Karpaasi oli toiviomatkalla Barin IKEAssa, ja toi meille kaksi pikku-EXPEDITiä. Ne päätyivät […]Sano toki jotain!