20 syytä olla asumatta Italiassa

Kirjoitin tämän vastaukseksi Ritvalle. Mahtavan negatiivisen pläjäyksen alkukevennykseksi todettakoon, että todennäköisesti vielä enemmän minua nyppisi asua pahoinvointivaltiossa, jossa kaikki valittavat vaikka asiat toimivat. Kun aikansa seuraa Hesarin yleisönosastokirjoittelua tai marinaa TV Finlandilla niin voi todeta, näin kehitysmaavinkkelistä, että mitä turhaan sitä hyvinvointivaltiota rakentamaan kun siitä tulee niin pahoinvoipia ihmisiä, ja rupeavat vielä ammuskelemaan toisiaan koulussa. Täällä sentään tappavat vain työn puolesta, camorristit ja mafiosot, ndrangheta ja SCU. Ja minä kestän aika hyvin hitautta.

 1. Vartissa kirjoitetaan roskikseen hylätyistä kissanpennuista. Meillä löytyy aina silloin tällöin roskiksesta vastasyntynyt, joskus elossa. Kun uutisen hylätystä lapsesta lukee tarpeeksi monta kertaa, alkaa tuhahdella niille kissanpennuille, vaikka eihän sekään ole oikein.
 2. Paketit katoavat postissa.
 3. Kirjatut kirjeet katoavat postissa.
 4. Kuriirilähetyksellä tulevan paketin kuittaa joku muu aviomiehesi nimellä, ja kirjoittaa sen vielä väärin. Tilausta tehdessä et ole maininnutkaan koko häiskää.
 5. Vatikaani on liian lähellä.
 6. Italian vihreät eivät näe metsää puilta.
 7. Italian vasemmisto… olkoon!
 8. Italian oikeisto… olkoon!
 9. Telkkarissa näytetään tissejä, perseitä ja paavia vierailulla nälkämaassa saarnaamassa kondomia vastaan. TV-kuuluttajan silikonihuulet muistuttavat pottatreenaajalle tarkoitettua topattua WC-istuimen pienentäjärengasta. Totut siihen.
 10. Kaikki tutut tietävät jo etukäteen syntymättömän lapsensa sukupuolen ja leikkauspäivän. Tunnet itsesi paviaaninaaraaksi. Ihmettelet onko niillä vetskari bikinirajassa.
 11. Kun anoppisi kuolee, perit TV-luvan jonka maksua aletaan sinulta vaatia toistuvilla kirjeillä. Vastaat, lähetät kuolintodistuksen ja saat vastaukseksi kirjeen jossa kerrotaan ettet voi lakkauttaa vainajan TV-lupaa koska sinulla ei ole omaa. Et kuitenkaan maksa lupaa: ks. kohta 9.
 12. Lapsesi kouluruokailun lounassetelien postimaksulomake täytyy täyttää käsin kolmesti: kolme kertaa tilinumero, kolme kertaa maksajan nimi, osoite… Jostain kumman syystä postin online-maksu ei tunnista kunnan ruokailupalvelun tilinumeroa. Postissa on jono. Kouluvirastossa on jono. Kouluviraston ämmä huutaa sinulle koska yrität lunastaa kaksi vihkoa kerrallaan, ja hän on varma siitä että trokaat niitä lounareita.
 13. Isompi lapsesi palaa koulusta jo klo 13, eikä ole saanut kouluruokaa. Hän haluaa joka ikinen päivä pastaa ja tomaattikastiketta.
 14. Naiset ovat epäystävällisiä, miehet lipeviä. Asetelma kääntyy päälaelleen iän ja kilojen myötä.
 15. Sosiaaliturva, anteeksi, mikä?
 16. Olemattomasta sosiaaliturvasta huolimatta verotus on eurooppalaisella tasolla. Verorahoillasi maksetaan jo kuolleiden potilaiden fysioterapia julkisessa sairaalassa (vasemmistolainen malli) tai yksityisellä klinikalla (oikeistolainen malli). Koska et tuloillasi voi verovähentää lääkärikäyntejä, päädyt käymään yksityisellä ilman kuittia niinkuin kaikki muutkin. Se tulee halvemmaksi.
 17. Kun piratisminvastaista lakia kiristetään, seuraavana päivänä pidätetään näyttävästi 12 senegalilaista ja homma jää siihen. Tiedät ettei kaupungin suurimmalla insinööritoimistolla ole CAD-lisenssiä, mutta maksat itkua tihertäen omasi sillä tiedät olevasi lain edessä huomattavasti tasavertaisempi senegalilaisraukkojen kuin insinöörin kanssa.
 18. Audimiehiä on tuhottoman paljon. Edes Saksassa niitä ei ole näin taajalti.
 19. Yleisen käsityksen mukaan tasa-arvo tarkoittaa sitä, että saa pitää minihametta. Helman pituus Kabulissa ansaitsee oman talk-shownsa.
 20. Vaikutelma on aina sisältöä tärkeämpää.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
15 Responses to “20 syytä olla asumatta Italiassa”
 1. jl kirjoitti:

  Aika pistämättömästi laitettu. :)

  Vastasyntyneet roskiksessa on surullista – ehkäisypolitiikan kääntöpuoliko? Eikös italialaisissa perheissä ole yleensä aika vähän lapsia?

  • arkitehti kirjoitti:

   Täällä on jonkun verran jengiä (sekä mamuja että paikallisia) joilta puuttuu ehkäisyn tietotaito, ei haeta ajoissa raskaudenkeskeytystä, ei tiedetä että laki takaa mahdollisuden synnyttää sairaalassa nimettömänä jos lasta ei aio/voi pitää. Ja sekin laki on ryssitty toisella lailla jonka mukaan sairaalan henkilökunta voi ilmoittaa viranomaisille laittoman maahanmuutajan: synnytä anonyyminä, mutta esitä oleskelulupasi?

   Lapsiluku on Euroopan alhaisin, ellei sitten Espanja ole ajanut ohi.

 2. minni kirjoitti:

  Kiitos päivän nauruista!Vastapalvelukseksi kehu: blogisi on niitä harvoja joita jaksan seurata vuodesta toiseen, ilahdun jokaisesta päivityksestä:)

 3. Ritviecav kirjoitti:

  Hei, Katja, saako tämän laittaa Mansikkaan? Tietysti kertoen kirjoittajan.

  • arkitehti kirjoitti:

   Ilman muuta saa laittaa Mansikkaan, ja voisin muutenkin olla aktiivisempi sillä rintamalla. Tietysti siis jos jutut kelpaavat :)

   • Ritviecav kirjoitti:

    Juu, otetaan mielihyvin ja kiitollisuudella vastaan lisääntyvä aktiivisuutesi Mansikka-lehden suuntaan. :-)

 4. Ritviecav kirjoitti:

  Hei, taas, Katja. Oletko lukenut Maccarin artikkelin Suomessa asumisesta blogissani? Hupaisa sekin!

 5. sirokko kirjoitti:

  Nyt tiedän miksi täkäläiset niin innokkaasti vyöryvät meren yli sinne.. kaik on niin kotoista!
  Imaamin paikalla paavi, mutta mitäs pienistä.
  Huippuesittely, kiherrän pitkään ja hartaasti!

 6. Satu kirjoitti:

  Samat ovat mietteet täällä Veneziassa… en siis ole yksin. Todella hyvä blogi!!!!
  Satu

 7. Jenni kirjoitti:

  Loistavasti kiteytetty. Terveiset palvelukulttuurin keskipisteestä, Liguriasta, missä hymystä saa vastineeksi mulkaisun ja kirosanan, ja ehkä pienen kertomuksen talouskriisistä. Ensimmäinen kerta kun luen blogiasi ja en voi olla nauramatta ääneen teräville huomioillesi ja ajatuksillesi!

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. Avvocatese « kirjoitti:

  […] jo 20 syytä olla asumatta Italiassa. Jos Italiassa kuitenkin aikoo asua, olisi lakiopinnoista hyötyä. Muuten huomaat maksavasi […]

 2. 2010 : Arkitehti kirjoitti:

  […] Tammikuussa listasin 20 syytä olla asumatta Italiassa. […]

 3. […] jo 20 syytä olla asumatta Italiassa. Jos Italiassa kuitenkin aikoo asua, olisi lakiopinnoista hyötyä. Muuten huomaat maksavasi […]

 4. […] by arkitehti on lauantai, tammikuu 28, 2012 · Leave a Comment  Olen aiemmin listannut 20 syytä olla asumatta Italiassa, mutta kun ulkosuomalaisten fb-ryhmässä mietittiin mitä kukin jäisi kaipaamaan nykyisestä […]Sano toki jotain!