Cummare Elenan focaccia

Erilaisia keitettäviä heiniä voi tarjoilla focacciana, niin ne kelpaavat myös vähemmän asiaan vihkiytyneille. Yleensä focacciaan päätyy salaattisikurin tai endiivin sukukunta, cicoria asparago, ota noista nyt selvää.

750 g vehnäjauhoa
1 vajaa rkl suolaa
1/2-1/4 hiivaa
1 lasillinen (1,2 dl) oliiviöljyä
1 lasillinen valkoviiniä
1 lasillinen vettä

Jos tarpeen, lisää vettä, viiniä ja öljyä samassa suhteessa.

Laita piirasvuokaan tai uunipellille kerros taikinaa, väliin keitetyt/paistinpannussa nuudutetut heinät, päälle toinen kerros taikinaa. Anna hiivan nostattaa taikinaa noin tunnin, mitään pullamaista paisumista on turha odottaa, paista n. 220 asteessa, voitele oliiviöljyllä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
One Response to “Cummare Elenan focaccia”
  1. Anneli kirjoitti:

    Täytyypä kokeilla täällä pohjolassa täyttämällä leipänen haudutetulla valkokaalilla, jonka hinta on täällä ystävällisempi kuin endiivien.

    Tullee siis jonkinlainen karjalainen kannellinen kaalipiirakka, jollaisia vielä 70-luvulla myytiin paloina Helsingin Rautatieaseman kioskeissa isojen lihiksien, Möttösten ohella. Namm… Eipä olleet roskaruokaa. Kiitos inspiraatiosta!

Sano toki jotain!