Paluu kulutusyhteiskuntaan

Sain Wihurin rahastolta pitkään odottamaani postia, ja suuntasin hankkimaan uuden DVD-soittimen puoli vuotta sitten itsensä irtisanoneen tilalle. Tai oikeastaan päälle, sillä vanhasta nauhurista pelittää vielä VHS, eikä muumiteekkia olla vielä täysin digitalisoitu. Muumit ovat näytelleet merkittävää roolia lisensiaatintutkimuksen valmistumisessa. Kehtaisiko fiktiivisiä henkilöitä kiittää väitöskirjan kansilehdellä, vai menisikö se jo akateemisen instutuution halveeraamisen puolelle?

Vuoden mittainen varmuus palkkatulosta on vuosikausia pätkätyöllä eläneelle perheelle pieni mullistus. Euforian riivaamana silitin pyykkikoria korkeamman pinon vaatteita, puhuin suuni puhtaaksi koulun juhlissa tarjottavaa nutellaa ja cokista taivastelevalle terveysfasistille, sekä illan päätteeksi piikittelin illallispöydässä neljäsluokkalaisen tyttärensä päivittäin koulun kynnykselle saattavaa ystäväspariskuntaa.

Ilmeisesti köyhyys on jo pitkään pitänyt kyykyssä keskiäkäistä puoltani. Muuta selitystä riehakkaalle riitaisuudelle en keksi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
3 Responses to “Paluu kulutusyhteiskuntaan”
  1. Pulla kirjoitti:

    Onnea! Wihurin rahoilla on tämäkin ulkosuomalainen elellyt tämän vuoden, se on hyvä rahasto! Sitten voi vielä hakea toista ja kolmatta vuotta siihen perään, mulla tosin äitiysloma ja yks projekti katkaisee, mutta aion kyl silti yrittää vielä saada toisen vuoden sieltä.

  2. BerlinBat kirjoitti:

    Onnea täältäkin, hyvin ovat siellä Wihurilla valinneet!

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] kääntyisi parempaan. Totta puhuen lähtökohdat ovat jopa paremmat kuin aikaisemmin: minulla on palkka täksikin vuodeksi, autosta kuuluu pankille enää takapuskuri, vuokraisäntä ei käy enää […]Sano toki jotain!