Kädet taskussa

Blogi, Lumi-Suomi, matkailu4 Comments

Olet täällä:, Lumi-Suomi, matkailuKädet taskussa

Lähtöä edeltävänä päivänä tajusin, että saavumme Helsinski-Vantaalle kello kahdelta yöllä, eikä meillä ole lapasia. En löytänyt niitä mistään: ehkä lasten sormikkaat oli pistetty liian pieninä kiertoon, mutten löytänyt omianikaan, Sulttaanille vain yhden parittoman Thinsulate-rukkasen. Eikä Tuppulassa myyty lasten käsineitä, ainakaan niissä lukuisissa lastenvaateliikkeissä joista niitä etsin. Koordinoituja pipo-kaulaliinasettejä oli joka lähtöön. Jos Tuppulassa on kylmää, laitetaan kädet taskuun. Mittari näytti plus viittätoista.

Aloitin vaatteiden umpimähkäisen heittelyn matkalaukkuihin iltaseitsemältä: kummisetä Arkkienkeli oli luvannut saattaa meidät asemalle, ja koska en halunnut kärsiä tavanomaisesta aamuisesta sydämentykytyksestä kun lähtöaika lähestyy mutta puhelimeen ei vastata, vaadin kummisetää henkilökohtaisen valvontani alaisuuteen vuodesohvalle.

Kaksi Nokian kapulaa ja yksi iPhone soittivat herätystä kello 4.00, jokainen omalla persoonallisella soittoäänellään.

Junamatka kesti viisi ja puoli tuntia: lapset söivät ensimmäisen varttitunnin aikana puoli kiloa porkkanoita, nukahtivat uudelleen mutta heräsivät Barissa siihen saakka puolityhjän junan täyttyessä hälisevitä matkustajista ja vaunun kapasiteetin ylittävistä kapsäkeistä. Yksi omistajaa vailla oleva yksin penkillä istuva jouluinen paperikassi poistatettiin vaunusta Rooman metrosta viikolla löytyneeseen valepommiin vedoten. Juna saapui pääteasemalle täsmälleen aikataulussa.

Fiumicinolle varattu aika oli parahultaisen pitkä: matkalaukut sai jo jättää tiskille, mutta silti ehti lounaalle. Ravintola oli joulunpyhien matkailijabuumin kunniaksi remontissa. Suuntasimme mäkkäriin, jonka HappyMealista nuorimmaiselle kelpasi vain Megamind-muovimonsteri. Ketsupit olisi pitänyt tilata ja maksaa erikseen, vaikka muuten ateriakokonaisuuteen oli tungettu kaikkea mitä oikeastaan ei edes haluaisi. Muu ostostelu jäi sikessn, sillä tumppuja löytyi vain hinnakkaasta myymälästä.

Frankfurtin kenttä oli hyvässä kuosissa, eikä mistään huomannut että siellä olisi vuorokausi aikaisemmin majaillut tuhansien lentomatkustajien joukko. Huivipäinen uussaksalainen nainen kulki desinfiointiainepullo kädessä tarkistamassa saniteettitiloja. Juoma-automaatti tarjoili matkustaville ilmaista kaakaota ja cappuccinoa, ja lapset käyttivät tarjousta hyväkseen koko rahan edestä. Frankfurtin nakkiständi voitti mäkkärin 6-0. Löysin yhdet Adidaksen tumput, 14 euroa my ass. Kolmesta raidasta?! Loppumetreillä koneen lähtö myöhästyi puoli tuntia, mikä oli oikeastaan hyväksyttävää, jos vuorokausi aikaisemmin odotin vielä vahvistusta lennolle. Jos odottaa pahinta, voi aina yllättyä iloisesti asioiden sujumisesta. Lähtöportin penkeillä konetta odottava suomineito viihdytti edelleen virkeitä lapsia iPadilla, ja toivelista Joulupukille kirjoitettiin uusiksi. Vetosin hakemusajan umpeutumiseen.

Frankfurt-Helsinski -lennolla lapset nukkuivat. Analysoin vieressäni istuneen ukrainalaisen arkkitehdin kanssa Italian poliittisen tilanteen. Lufthansan lentokalusto osoittautui tilavaksi, mutta saksalaislentäjien laskeutumisvalmistelu oli tärykalvoa venyttävän pitkää ja hidasta eikä koneessa tarjoiltu gintonicia. Pisteet menivät näiltä osin Finnairin ja Blue1:n eduksi: suoraviivaisempi laskeutumisproseduuri ja paremmat juomat.

Helsinski-Vantaalla jouduin raahaamaan jo kaukaa bongaamaansa Reima-leikkipisteeseen haikailevan nuorimmaisen väkisin matkatavarahihnan ääreen. Laukut saatuamme suuntasimme kädet taskussa taksitolpalle.

4 thoughts to “Kädet taskussa”

  1. Ihan kaikista kovin pakkanen taisi olla saapuessanne jo ohi vaikka lukemat ihan kiitettävät vielä jouluyönä olivatkin. Nauttikaa lumesta! Helsinskissähän sitä riittää.. 😉

  2. Huh huh, matkustaminen on aina haastavaa ja aikaa vievää ja kovat pakkaset vielä vastassa! Meillä täällä on tumpuille tarvetta ainakin jonkun kerran talvessa, joten sellaiset löytyy jo matkalle lähdettäessä, tuli hankittua viime talvena Suomesta alesta eurolla, lumileikeissä ne kyllä vetistyvät hetkessä, joten vamaan kannattaa panostaa vedenpitäviin kintaisiin. Muikavaa joulun aikaa Suomeen, me haikailemme jo tammikuiselle Suomi-lomalle pakkasten ja lumen keskelle…

  3. olen ymmärtäväni että olitte frankfurtissa päivän minun jälkeeni. vaikken halua erityisesti mainostaa lentoliikenneyhtiöitä, täytyy sanoa, että ajattelen edelleenkin käyttää lufthansaa. siitäkin huolimatta, että lennot olivat kaikki niin myöhässä, että kaikki matkustajat menettivät jatkoyhteytensä. palvelu pelasi nimittäin frankfurtissa niin toisella tapaan kuin kaaokseen ajautuneilla kentillä pariisissa, lontoossa tai amsterdamissa, mitä olen kuullut. ystävällinen ja hymyilevä (jouluyönä klo 12) palveluhenkilökunta antoi heti hotellivoucherin ja lähettivät viereiseen valtavaan hotellikompleksiin, jossa sain hyvän huoneen ja mukavan aamiaisen yhtiön piikkiin. jos pitää jäädä jonnekin nalkkiin jouluyönä niin mieluummin noin kuin lentokentän lattialle tai kenttävuoteelle.
    hyvää lomaa suomessa ja mukavaa uutta vuotta!

    1. Eikun ilmeisesti päivää ennen, eli suunnilleen ainoana hetkenä jolloin Euroopan lentoliikenne toimi. Matkassa oli muitakin jännitysmomentteja, kuten Italiassa mielenosoittajat, jotka olivat vallanneet junaraiteet, onneksi eivät meidän raidettamme :O

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top