Päivän ekoteko

Mikä onkaan reippaampi tapa aloittaa työviikko, kuin IKEAn hyllyä kasaamalla?

Olen jo aiemmin tilittänyt suhdettani kirjoihin allergikon vinkkelistä. Kodin sortumavaaran alaisesta hyllystä iso laatikollinen arkkitehtuurin ja antropologian niteitä muutti joulukuussa studiolle, ja edelleen kaivattaisiin puusepän väliintuloa alun perin painvoimaa uhmanneen rakenteen lujittamiseen. Mahdollisesti kannattaisi laittaa korkkilevyä seinään hyllyn taakse estämään kosteuden siirtymisen kiviaineesta paperiin: jotkut kangaskannet ovat homeessa. Hyvin todennäköisesti tarvittaisiin myös kosteudenpoistajaa, sillä ilmanvaihdon parantaminen auttaa vain rajallisesti jos läpivedon mukana lipuu sumupilvi makuuhuoneen ikkunasta sisään. Lasiovelliset kaapit, kirjastohuone, kotiapulainen ja säädelty ilmankosteus tulevat kysymykseen paperiformaattiin nostalgisesti kiintyneen Umberto Econ liksoilla. Fahrenheit 451 tarjoaa lopullisen ratkaisun.

IKEAn lastulevykirjahylly ei paljoa maksa, eikä ole juuri minkään arvoinen: siinä on hinta-laatusuhde kohdallaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
4 Responses to “Päivän ekoteko”
 1. Anneli - Aurora Borealis kirjoitti:

  IKEA on satsannut kaiken Liectensteinista liikenevän ylimääräisen mammonan taitaviin ja idearikkaisiin sisustusarkkitehteihin. Ideoita sieltä siis voi hakea, mutta arvioitaessa IKEA-hyllyjen poltettaessa tuottamaa lämpöä ei enää hinta-laatusuhde olekaan paikallaan. Siitä huolimatta jengi raahaa selkä vääränä koteihinsa tällaista polttoainetta myös Ruotsin suurimmasta IKEAsta Göteborgista, ja sympatiat mesenaatti Kampradia kohtaan kaikkialla saavat kyynikonkin silmät kostumaan. Kansallissankari ylitse kaikkien muiden!

  Ingvar Kamprad, Ruotsin kansaneläkettä Sveitsissa nauttiva köyhä vanhus, on edelleen maailman viiden rikkaimman joukossa, kun vaan seurataan polkuja veroparatiisien säätiöihin joita hän hallitsee. Toki hän on omaisuutensa ansainnut, Ruotsin suurin markkinointinero ever. Ilmainen joulupuuro ja piparkakut maistuvat vuosittain Älmhultissa niin hänelle kuin hänen palkollisilleenkin.

  • arkitehti kirjoitti:

   Täytyy sentään laskea hyllylle joku käyttöarvo sen paketista purkamisen ja energiahakkeeksi päätymisen välille. Juuri tässä saumassa ei voi edes puusepällä teettää :)

   Meidän ruokapöytään tuli REIKÄ kun Sulttaani suuttuessaan ja sanojaan painottaessaan löi sitä BARBIN JALALLA. Eikä ollut edes IKEAn pöytä.

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] niitäkin on, ja sen uskomuksen avulla läntisessä maailmassa ollaan myyty loputtomasti isona energiajakeeseen päätyviä vetolaatikostoja, kirjahyllyjä, pöytävalaisimia ja ties mitä. Nykyaikaisissa […]

 2. […] 200ml purnukkaa découpage-harrastajille. Joudumme tekemään toiviomatkan saadaksemme lisää energiajaemööpeleitä, ja varmasti ennen toiviomatkaa ostamaan autoon uudet […]Sano toki jotain!