Ruotsi on toista maata

Sekä Pohjoismaissa että Italiassa mediaa on puhuttanut italialaisen paikallispoliitikon joutuminen Ruotsissa käräjille lapsensa kurittamisesta. Tarina on muuttunut matkan varrella sen verran, ettei alussa täkäläisille näytä edes valjenneen mistä isää on syytetty, kai sitä nyt omiaan saa läksyttää. HS puhuu tukistamisesta, Gazzetta del Mezzogiorno korvatillikasta, ja asianajajan version mukaan mitään nuhtelua vakavampaa ei ole edes tapahtunut, kyse on ollut väärinkäsityksestä. Poliisin paikalle soittaneet silminnäkijät ovat eri lähteiden mukaan Libyasta, Libanonista tai Turkista, yhtä kaikki jostain korvatillikkakulttuurista ja mahdollisesti he ovat itsekin tehneet kovasti työtä kärsivällisiin ruotsalaisiin vanhempiin sekä järkipuhetta ymmärtäviin lapsiin kohdistuvan kateutensa selättämiseksi.

Italialaisen huutamisen, riepottelun ja korvatillikoiden täytyy näyttää pohjoismaisen silmissä yhtä pahalta kuin miltä yön selkään kännäämään jätetyt lapset yleensä ja tytöt erityisesti näyttävät eteläisen mentaliteetin värittämien lasien läpi tarkasteltuna. Tai jotain.

Minä luulen että aika monelle lomailevalle italialaislapselle luvataan vastaisuudessa selkäsauna heti kun kone on laskeutunut Fiumicinon kentälle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
3 Responses to “Ruotsi on toista maata”
  1. Pirpana kirjoitti:

    Me ollaan keskusteltu aiheesta myös italian tunnilla:-) Onko asiaan muuten tullut jo päätöstä?

    • arkitehti kirjoitti:

      Hihansa polttanut isä tuomittiin sakkoihin, tosin loppusummastakin oli eri lehdissä erilaisia näkemyksiä, mutta seitsemänsadan euron hujakoilla liikuttiin.

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] …ja läimäytellään… […]Sano toki jotain!