Melkein valmis

Yleensä aina katteettoman opimismin oireena on se, että kiinteistön ostaessaan ajattelee sen olevan valmis pikkuremontilla, oikeastaan ihan pelkkä seinien maalaaminen riittää. Joskus riittääkin.

Uuden studion pinttyneeksi epäilemäni viemärinhaju katosi vesilukkojen saatua vettä. Rappari poisti kosteusvaurion irroittaman rappauksen nurkasta, jonka jälkeen totesimme kiven olevan vielä kosteaa ja arvelimme parhaimmaksi ratkaisuksi nurkkapylvään jättämisen paljaaksi. Todennäköisesti työ tehtiin lahjuksena, mutta ihan varmasti minulla on maksullisiakin hommia tälle työporukalle. Kuten hiushalkeamien jahtaaminen etupatiomme portaasta ennen syksyn sateita, sillä muuten kosteusvaurio palaa entiselleen. Mitään ilmeistä ja selkeää syytä sille emme ole löytäneet. Veden tiet huokoisessa kalkkihiekkakivessä ovat tuntemattomat.

Sähkömies veti sähköt, puhelinlinjan ja adsl:n päivässä. Nyt kodin ja työhuoneen välillä voi soittaa sisäisiä puheluita. Kodin ovisummeri soi myös studiolla, muttei päinvastoin, mikä on onni jos joku haluaa lounastunnilla tai iltamyöhään tulla uskoutumaan vessakaakelifantasioineen. Mikäli saamme jälleen maanvaiva-asiakkaita, vaimennan lankapuhelimen yöksi.

Putkimies liitti kiinteistön verkon mittariin ja purki kipsilevyisen tuulikaapin; palkaksi hän vei liukuoven kehikoineen.

Sulttaani maalasi seinät ihan itse: hän ei ole ehkä Tuppulan työmarkkinoiden paras maalari, mutta taatusti halpa. Entiselle studiolle palkkasimme vuokraisännän iloksi ns. maksullisen miehen, nurkan takana kujalla verstasta pitävän puuseppä-jokapaikanhöylän.

Tänään saapuivat ensimmäiset huonekalut ystäviemme gourmet-ravintolasta lainatulla nokkakärryllä, ja nyt sisustus on työpöytiä vaille valmis. Viimeisenä silauksena seinälle naulataan kehystetyt tutkintotodistukset, kuten maan tapa vaatii. TKK:n A4 on kovin vaatimaton italialaisen opinahjon pergamentin rinnalla, mutta olen lisännyt sen arvovaltaa paspiksella.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
3 Responses to “Melkein valmis”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] mööpelit studiolla alkavat löytää paikkansa, on kodin vuoro. En ole intohimoinen sisustaja siinä mielessä että […]

  2. […] Oma lupa. Ei työnantajaa, eikä vuokraisäntää. […]

  3. […] osoitteena, mutten ollut nähnyt sitä missään vaiheessa tilausta ja olin työhuoneen muuton jälkeen ostanut useita kertoja PayPalilla maksaen. Tilillä oli lukuisia muita toissijaisia […]Sano toki jotain!