Olet täällä:, arkitehtuuri, Blogi, IKEA generation, sisustusSänkyhommissa

Kun mööpelit studiolla alkavat löytää paikkansa, on kodin vuoro. En ole intohimoinen sisustaja siinä mielessä että vasiten siirtelisin huonekaluja tai vaihtelisin verhoja, mutta lapsiperheen kodissa eletään jatkuvasti muuttuvaa tilannetta, ja yritän pysyä sen tasalla. Kuten että lapsella olisi huone (kulttuurisidonnainen vaatimus). Että molemmilla lapsilla olisi huone. Että molemmilla lapsilla olisi isompi huone sekä säilytystilaa peleille, leluille, vaatteille. Ehkä jopa kirjoituspöydät, vaikken tunnekaan lapsia jotka tekevät läksyt omassa huoneessaan. Kertoman mukaan niitäkin on, ja sen uskomuksen avulla läntisessä maailmassa ollaan myyty loputtomasti isona energiajakeeseen päätyviä vetolaatikostoja, kirjahyllyjä, pöytävalaisimia ja ties mitä. Nykyaikaisissa sisustuskuvissa lapsrakkaan työpöydällä on tietysti myös tietokone, josta voi katsoa youtubea läksyjenteon sijaan. If Your Kids Are Awake, They’re Probably Online.

Tällä hetkellä muksut nukkuvat käännettävässä KURA-sängyssä, mutta neljä vuotta tilaaviepää mäntykehikkoa tuijotettuani mieleni tekisi ihan oikeita sänkyjä joissa on säilytyslaatikot alla. IKEA saattaa olla eettisesti arveluttava sisustustavaratalo, mutten ihan äkkiseltään tiedä mikä olisi eettisempää, ehkä lisääntymättömyys? Pelkät luomupuuvillaiset futonit, jotka tarmokas äiti käärii joka aamu paikallisen puusepän paikallerakentamaan komeroon (olen ihan tosissani miettinyt sitäkin vaihtoehtoa, mutten tiedä mistä löytäisin sen tarmokkaan mutsin)… IKEAn lisäksi markkinoilla olisi tietysti lukemattomia italialaisia sisustusfirmoja jotka tuottavat suunnilleen samaa lastulevyscheissea, usein pastellisissa sävyissä kokonaisina huoneina myytävinä ratkaisuina jotka vaativat standardihuonekorkeuden eivätkä mitään rakennusmääräyksen mukaan asumiskelvotonta parvea. Italialaisesta lastenhuoneensisustuskonseptista lisää tietoa halajavalle suosittelen googlausta sanoilla cameretta a ponte.

Kierrätettynä ostettujen laatu-muurame-kalusteiden roudaaminen jostain napapiiriltä tulee tuskin kysymykseen, joten tällä hetkellä vahvin ehdokas on ODDA-sängynrunko kaksin kappalein. Niitäkin varten täytyy organisoida toiviomatka, mahdollisesti lokakuun puoleenväliin kun EXPEDIT-hyllyt ovat tarjouksessa.

6 thoughts to “Sänkyhommissa”

  1. Minillä on toi Odda mut alla on ne pyörillä liikkuvat säilytyslaatikot… niiden päällä on kansi ja toimivat leikkitasona… =)

    Expeditit ovat kyllä hintansa väärti… niitä on täällä ja Suomen kodissa ja äidillä… oon aika nopea kasaamisessa!

  2. Minillä on toi Odda mut alla on ne pyörillä liikkuvat säilytyslaatikot… niiden päällä on kansi ja toimivat leikkitasona… =)

    Expeditit ovat kyllä hintansa väärti… niitä on täällä ja Suomen kodissa ja äidillä… oon aika nopea kasaamisessa!

  3. @Tea: Expedit on siis tarjouksessa 10.-19. lokakuuta, että josko lähdettäisiin yhdessä Bariin 🙂 (Tai vaikka baariin…)

  4. Kiitos taas päivän hymyistä, niin hauska kirjoitus! Ikeassa meilläkin käydään silloin tällöin kun sisustusinto tai -tarve iskee, poikakin viihtyy lapsiparkissa eikä matka Firenzeen ole onneksi kohtuuton. Olit muuten mielessäni kun tänään katsottiin pitkästä aikaa pari muumivideota 🙂

  5. mà oon vissiin jotenkin piilokiukkunen tànààn mutta noi camaretetkin àrsyttàà erityisesti ja etenkin se ettà meillàkin on yksi vastaava sysdeemi. Jàks.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top