Joulukalenteri 3: joulusiivous

arkitehdin joulukalenteri, arkkitehtuuri, Blogi4 Comments

Olet täällä:, arkkitehtuuri, BlogiJoulukalenteri 3: joulusiivous

Järjestäessäni vanhoja duunikuvia portfolioon totesin että koti muistuttaa arkitodellisuudessaan enemmän lähtötilannetta kuin valmista kohdetta, ja ettei valmiista kohteesta ole juuri lainkaan kuvia, ehkä siksi koska koti ei ole koskaan valmis ja ennen valmistumistaan se on jo täyttynyt tahmalla ja tauhkalla.

Nyt kunnianhimoisena tavoitteenani on joulusiivouksen varjolla ottaa kodista, pardon, kohteesta edustuskuvat.

Sisustuslehtikuvissa taloissa on aina nättiä ja siistiä, arkkitehtuurikuvissa lisäksi tyhjää: ei henkilöitä, ei tauhkaa, ei takkeja naulakoissa. Parit klassikot, kuten lepakkotuolin, sommitelma kestää. Kodin muuttaminen kuvattavaksi arkkitehtuurikohteeksi edellyttää paitsi siivoamista, myös ylimääräisen sisustuksen siirtämistä linssin taakse ja uudelleensiirtämistä kuvakulmaa muuttaessa. Mahdollisesti jopa Photoshop on tarpeen.

Arkkitehtuurikuvien lisäksi voi sitten heittää yhden kuvan ns. tosielämästä, jossa lapset istuvat läppäri sylissä sohvalla kammattuina ja hymyileväisinä, à la IKEAn kataloogi.

4 thoughts to “Joulukalenteri 3: joulusiivous”

  1. Niin, joillakin on asunto, jonka voi siivoten saada kuvauskuntoon. Itseäni vähän hävettää joka kerta kun jalkalistattomat ja nuhruiset seinät näkyvät vaikkapa kissakuvissa ja epämääräinen sisustus paljastuu.
    Mutta niin kauan kuin olemme tääs hökkelissä ”väliaikaisesti” (jo vuosia on mennyt)en aio remontoida. Vaikka olis kyllä kiva sellainen sisustuslehti-koti edes jouluksi…ensi viikonloppuna kyllä aion siivota. Että nyt edes hygienia jouluksi paranee, jos ei sitten estetiikka.
    Odotan innolla kuviasi! 🙂

    1. Juuri tällä hetkellä siivoaminenkin tuntuu fiktiolta, mutta kuvien lavastuksessa on tavalliseen siivoukseen verrattuna se mukava puoli että voi ottaa tavoitteeksi yhden huoneen, tai tilan, tai kuvakulman päivässä, ja takit voi heittää naulakosta vaikka sohvalle, mikäli sohva ei mahdu kuvaan. Ja niihin nuhruihin (samoin kuin valkokuvamallien selluliittiin) voi käyttää photoshoppia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top