Joulukalenteri 6: Terveisiä maailmalta

Yli miljoona suomalaista asuu ulkomailla. Suomalaisia löytyy Ruotsista ja Pohjois-Amerikasta, mutta myös Tyynenmeren saarilta ja Afrikan kaukaisimmista kolkista. Hesarin uusi Terveisiä maailmalta -palvelu kerää yhteen suomalaiset uusissa kotimaissaan, ja mikä voisikaan olla sen parempaa, ulkosuomalaiset ovat yksi niistä viiteryhmistä joihin kaikkein voimakkaimmin samastun.

Palvelussa ulkosuomalaishenkilö kirjoittaa terveiset postikorttiin, ja hänen asuinpaikkansa ilmestyy kartalle punaisena nuppineulana, jota klikkaamalla terveiset näkyvät. Kortissa voi kertoa elämästään ulkomailla ja lisätä vaikka valokuvan. Kartalla oli jo tänä aamupäivänä muutamia tuttuja.

Nyt kun olen tuntenut yhteenkuuluvuutta kansallisen viiteryhmäni kanssa, voinen uhrata muutaman sanan jo perinteiseksi muodostuneelle itsenäisyyspäivän vietolleni: kuuntelen YouTubesta Siekkarien On mulla unelman ja korkkaan pussillisen salmiakkikaloja. Ehkä myöhemmin katson Kaistalta tai miljoonapäisten ulkosuomalaislaumojen tukkimalta Ylen Areenalta kuinka ne homot tanssii linnassa, ja kuinka Juho Eerola kättelee historian viimeistä demarinaispresidenttiä.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
2 Responses to “Joulukalenteri 6: Terveisiä maailmalta”
  1. violet kirjoitti:

    Kävin heittämässä minäkin itseni maailman kartalle. Ihan sama mulla, ulkosuomalainen koen hyvin vahvasti olevani.

Sano toki jotain!