Lussekatit

RuokatorstaiNo Comments

Olet täällä:Lussekatit

Kaikenlaista voi kokeilla kerran, mutta jos tekemänsä toistaa, tulee siitä paha tapa tai traditio. Koska näin on päässyt käymään, poimin vanhoista postauksista framille reseptin, Ruotsissa asuvan ystäväni Annelin Lussekatit:

0,5 l maitoa
0,5 g sahramia
1 tl suolaa
2,5 dl sokeria
50 g hiivaa
150 g voita
vehnäjauhoja tarpeeksi
koristeluun rusinoita

Liota haaleaan maitoon sahrami, suola, 0,5 dl sokeria ja hiiva sekä niin paljon jauhoja että taikina on puuromaista. Anna nousta puolisen tuntia, niin että taikina kuplii. Lisää loput 2 dl sokeria sekä sulatettu voi (alkuperäisessä Annelin reseptissä puolet voista on korvattu rypsiöljyllä). Lisää loput jauhot, alusta hyvin, lisää niin paljon jauhoja ettei taikina jää liian löysäksi. Pullien pitää pysyä kasassa vielä noustessaan paljon. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, leivo sitten n. 75 g paloista n. 25 cm pituisia sormenpaksuisia tankoja ja rullaa ne ässiksi. Anna ässien vielä kohota pellillä vedottomassa paikassa kevyen liinan alla niin että kuvio rupeaa häviämään. Voitele vatkatulla munalla, pistä molempien päiden rullien keskelle rusina, paista 225°C:ssa n. 6-7 min. Siirrä varovasti ritilälle ja pussita pian muoviin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top