TV-lupa

Jo aiemmassa postauksessani Italian yleisradioyhtiö RAI:n lupamaksuista kerroin että vuoden 1938 laissa puhutaan “laitteesta joka on sopiva tai sovitettavissa radiotelevisiivisen lähetyksen vastaanottoon”, siis mistä tahansa PC:stä, älypuhelimesta tai tabletista. Pelkkä tyhmäboksin kärrääminen sorttiasemalle ei riitä.

Nyt RAI on innostunut perimään maksua myös firmoilta ja ammatinharjoittajilta eläinlääkäristä asianajajaan, onhan kaikilla tietokone tai useampia. Niistä voi katsoa RAI:n lähetyksiä. Yrityksestä riippuen lupamaksu vaihtelee. Maksuvaatimuksessa ei ole olemassa mikäli aiheeton -vaihtoehtoa. Kyseessä on suojeluraha.

Mietin voisivatko kuluttajat pyytää verkkopalvelun tarjoajaa estämästä pääsyn RAI:n sivuille, jotta edes kiusausta TV:n katsomiseen ei tulisi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Sano toki jotain!