(yli) kymmenen suomalaista esinettä

Sirokko haastoi minut julkistamaan kymmenen kotoa löytyvää suomalaista esinettä, voilà! Johan noita on raahattu Euroopan laidalta laidalle, vähemmästäkin kelpaavat esiteltäviksi!

1. Sakset. Muita kuin Fiskarseja ei voi ostaa.

2. Valurautaa. Valurautainen paistinpannu sujautetaan matkalaukkuun kun aviomies ei ole näkemässä. Olen tuonut yhden lettupannun tuliaiseksikin.

3. Untuvapeitto. Joutsen (ex Suomen Höyhen) rulettaa!

4. Piparkakkumuotteja

5. ”Muutama” astiasto. Hnnngh. Käsimatkatavaroissa. Muumeilla ja ilman.

6. Puukko. Itseään kunnioittavalla Suomi-neidolla aka Italiattarella.

7. Sini-tuotteen teleskooppivarsi jonka sain ilmaisnäytteenä, koska se on myynnissä vain Norjan markkinoille. Kokonsa vuoksi erikoismatkatavarana matkannut siivousvälineen varsi palasi kotiin, kuten lähemmästä tarkastelusta ilmeni.

8. Muumitekstiilejä. Usein Stockan kanta-asiakastarjouksessa elokuussa ulkosuomalaisten kotiutuessa. Sarjaa tultaneen täydentämään, vaikka järki sanoo, ettei ruusu- ja saaristomuumia tarvittaisi. Toivottavasti lapset pitävät muumeista vielä yliopistoon lähtiessään.

9. WC:n lastenistuin. Merika by Meriser on paras! Sama lafka tuottaa niitä styroksisia huussinistuimia.

10. Lämpökompostori, jonka päällä istuin yli kymmenen tunnin ajan lapsi sylissä Terminin asemalla suuren sähkökatkon aikana. Onneksi oli hinkit matkassa, heh heh.

Pistän haastetta eteenpäin eräälle ulkosavolaiselle bloggarille, Suomimammalle Sisiliaan, Elisalle Roomaan, Teakkk:lle ja Vera(n) Italiaan. Sekä lisäksi kaikille jotka tuntevat aiheen omakseen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
14 Responses to “(yli) kymmenen suomalaista esinettä”
 1. Vera Vala kirjoitti:

  haaste otettu vastaan! Kunhan palahan toiskotomaahan, niin paljastelen kiihkoisänmaallisuuteni symboleita minäkin 😀

 2. Leena kirjoitti:

  Neljän sortin Fiskars-saksia, Mondo, Tapio- ja Niva-laseja, (Iiittala), Marimekkokankaisia ikkunaverhoja, vanhimmat peräti 60-luvulta, Hiitonen-Poijärvi: Koulu- ja retkeilykasvio vuosimallia 1955, äidin tekemä Sakkola-Rautu kansallispuku (todella arvokas), Vuorelmalta nuorempana ostamani Raja-Karjalan kansallispuku (puoliteollinen, kansallispukujen rappiokaudelta valkoisine kreppinailon-sukkahousuineen), Fiskarsin raivaussaha monella jatkovarrella, Fiskarsin retkisaha, Fiskarsin kirves, pari paistinpannua induktioliedelle, emalisia kattiloita ja pata, muutama sienikuvasto, ikivanhoja karttakirjoja, 5 vuosikertaa Mitä-Missä-Milloin. Kirjoja tietysti muutenkin, joista kannattanee mainita Yrjö Kokon ”Pessi ja Illuusia”, joka lienee luonut perustan kasviharrastukselleni!

 3. sirokko kirjoitti:

  Lämpökompostori! Heh, oli siitä hyötyäkin, pääsi ainakin istumaan. Jos mistä olen kateellinen niin lättypannusta. Ja vielä muistutit puukostakin, lapinleukkuni on varastettu eikä uutta enää saa tullista läpi. Lentokoneessako nuo kaikki olet saanut kuskattua, vau!

  • arkitehti kirjoitti:

   Saa niitä puukkoja ruumaan laittaa, siellä on matkannut Globalin kokkiveitsikin, jonka terän laskennallinen kataloogipituus on muistaakseni 21 cm.

 4. Anna H kirjoitti:

  iik miten ihana haaste, paras ikinà!! ikàvà kyllà elàmàni on nyt paketoitu ja pussitettu, mutta kun tyòt on ohi niin aivan ehdottomasti postaan tàstà. Kiitos :)

  • arkitehti kirjoitti:

   Tuli vähän pahaan saumaan, mutta ajattelin kuitenkin että tykkäisit :)

 5. Stazzy kirjoitti:

  Ah, mainiota :)
  Kaksi ekaa on muuten samoja täälläkin. Valurautaa ilman ei voi elää.

 6. elisa kirjoitti:

  Kiitos hauskasta haasteesta!
  Osallistun heti kun saan vàhàn kohteita kuvattua :)

 7. pinea kirjoitti:

  Täältäkin löytyy Fiskarsin sakset ja ikivanha Upon valurautapannu! Ja Suomi-piparimuotti, jonka täti lähetti etten unohda mistä olen kotoisin 😉

 8. Katja of Skimbaco kirjoitti:

  Ihana haaste! Ja voi kiesus miten paljon olet tuota Arabiaa raahannut! Ja nauratti heti ekassa kuvassa että ei ole ainoastaan Fiskarsit, vaan Muumi-Fiskarsit ja Marimekon pöytäliinan päällä :) Ihania kotimaisia kuvia.

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] (yli) kymmenen suomalaista esinettä […]

 2. […] mikähän sitäkin riivaa, on tuunannut molempiin kouluessuihinsa reikiä tylppäkärkisillä muumifiskarseillaan. Koska en tiedä mitä moitteiden lisäksi voisin asialle tehdä, peruutin viikkorahan. […]Sano toki jotain!