Comma Fucker’s Funland

Esitin ulkosuomalaispiireissä kysymyksen siitä, muuttaisivatko henkilöt Suomeen jos voisivat, ja keskustelu kääntyi mitä pikimmin ilmiriidaksi suomalaisten alkoholinkäytöstä ja väkivaltatilastoista.

Perheellämmehän on aina olemassa nk. Suomi-optio, mikäli vene alkaa kallistua. Totta puhuen olisin mielummin täällä, mikäli edes jonkinlainen perustoimeentulo olisi taattu, mutta tämän sanominen on hirvittävän negatiivista. Maanpaossa olevan suomalaisen olisi paree ripustaa kanteleensa pajuihin, ja kieltäytyä veisaamasta Herran virsiä vieraalla maalla vangitsijoilleen ja orjuuttajilleen.

Kerta kiellon päälle mainitsen muutaman asian, jotka Suomessa minua ärsyttävät; otettakoon tämä rakentavana kritiikkinä jolla monella mittapuulla maailman parhaana pidetty maa voi ruoskia itseään vielä paremmaksi:

 1. Nollatoleranssi. Ihan missä tahansa asiassa, koska sana sopii suomalaisen suuhun.
 2. Ilo ilman viinaa on höhhöhhöö. Vaikka kuinka minulle todistettaisiin että Saksassakin ryypätään ja Italiassa kuollaan maksakirroosiin, jaksaa minua jokaikisellä Suomen-keikalla ihmetyttää paskat housuissa taloyhtiön viheralueelle sammuneiden määrä, ja parvekkeella vittua jo aamunsarastuksessa huutava kantaväestö.
 3. Äänekäs vähemmistö, hiljainen enemmistö – tai sitten toisinpäin. Vaaliuurnilla nähdään.
 4. Moukkamaisuuden, uusrahvaanomaisuuden, new agen ja salaliittoteorioiden kelpuuttaminen ääneen esitettäväksi, mikä on sinällään yllättävää koska olin pitänyt suomalaisia lukeneena kansana. Jokaisen kansantajuisesti esitetyn tutkimuksen kommenteissa lukee jo kolmannessa vastauksessa että veronmaksajien rahoja voisi käyttää paremminkin, tutkimus on nollatutkimusta, ja mikäli lumeen kusee, jää siihen reikä.
 5. Valivalivalivali. Minä lupaan suudella Yliopiston uuden kirjaston rappusia, julkista kulkuvälinettä ja jopa sitä huonosti suunniteltua pyörätietä.
 6. Jos minä tekisin tässä asiassa poikkeuksen kanssasi, joutuisin tekemään sen jokaisen kanssa. Sopii vastaukseksi myös silloin kun yksinkertaisesti ei viitsitä, tai halutaan kyykyttää aivan poikkeuksellisen suoraselkäiseltä kuulostavalla selityksellä.
 7. Ihmiset jotka rehentelevät sillä miten vähän ovat nukkuneet.
 8. Ihmiset jotka rehentelevät sillä miten paljon paiskivat töitä, aivan eniten maailmassa.
 9. Akkaviha, usein myös naisten keskuudessa.
 10. Nasaaliäänellä puhuvat besserwisserit, jotka haukkuvat sossuhyysäreitä, Muumimamma Halosta, heidän verorahoistaan maksetulla valtiontuella balettia tanssivia homoja ja muita Mac OS X -käyttäjiä.

Anteeksi valitus. Moni muu asia onkin sitten plussaa.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
11 Responses to “Comma Fucker’s Funland”
  • Elina kirjoitti:

   Noinko meni negatiiviseksi meiltà kysely?? Ohho!

   • arkitehti kirjoitti:

    Porukasta on erotettavissa kaksi ääripäätä, joista toinen on lähtenyt nollatoleranssi-Suomesta ovet paukkuen, ja toinen kaipaa lintukotoon jossa ystävyys on syvempää, kulttuuritarjonta monipuolisempaa ja ihmiset rehellisempiä. Aika moni jää siihen välille.

 1. Katja kirjoitti:

  Ps. Tässä on kaikille ulkosuomalaisille bloggaajille meemin ainekset. Pus kii.

 2. arkitehti kirjoitti:

  En muuten maininnut säätä :)

 3. Elisa kirjoitti:

  Loistava teksti, jälleen kerran. Kiitos, että tiivistit sen mitä ei saisi ääneen sanoakaan.

 4. nina kirjoitti:

  se on just eikä melkeen

 5. Sari kirjoitti:

  Täällä Italian pohojosessa kyllä noit vähällä nukkumisella ja hirvittävällä työnteolla rehvastelijoita riittää, joten niiltä ei pääse karkuun. Liekö se etelän väki lunkimpaa…

 6. Jenni kirjoitti:

  Ihmiset jotka rehentelevät sillä että ovat syöneet huonosti (elävät kahvilla tms.).

 7. susa kirjoitti:

  hehei! Lisaan listaan:
  Maailman suurin- marttyyri- syndrooma (varsinkin naisilla)
  Hyvien palveluiden haukkuminen (ihan vaan haukkumisen vuoksi)
  Mamujen haukkuminen, vaikka itse elaa sossusta
  Pikkumaisuus ja toksahtelevat kaytostavat (”Jaaha no paivaa nyt sit vaan. Teillahan se nayttaa olevan varaa matkustella tanne Suomeen ihan alvariinsa”)
  Valivalivalivali poytapuheenaiheena (varsinkin kun on nahnyt vaivaa ja mennyt kaymaan jollain tutulla kylassa)

Sano toki jotain!