Sukupuolineutraalia meininkiä

Pravdaa lukiessa on ollut vaikea päättää kauhistuttavatko poliittisesti korrektin Ruotsin sukupuolineutraalit lelukuvastot enemmän maailmalla vaiko naapurissa. Ainakin ne on tehty ruotsalaisen kuluttajan toivomuksia vastaaviksi. Saudi-Arabian markkinoille lähtenee toisenlainen kataloogi. Sukupuolitetun tai sukupuolineutraalin mainonnan ongelman voisi tietysti ratkaista siten, että luetteloita lähetettäisiin kotiin kirjekuoressa kaksi kappaletta, sateenkaari- ja heteronormatiivisena versiona. Näin lapsen äiti, isä tai vanhempi voisi päättää millaiselle mainonnalle jälkikasvunsa altistaa, vai altistaako lainkaan, eikä kenellekään tulisi paha mieli. Tai ehkä jo synnärillä voisi laittaa rastin ruutuun siitä minkälaisia mainoksia tahtoo vastaanottaa.

Olen kirjoittanut sukupuolitetusta lelumainonnasta ja pinkeistä leluista jo aiemmin, joten päätän tämänpäiväisen mediakatsaukseni tyttöjen pyssyleikkeihin. Roolimallia näyttämässä Michelina Di Cesare, Anita Garibaldi, Natalie Cardone.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share
Comments
2 Responses to “Sukupuolineutraalia meininkiä”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. 2012 : Arkitehti kirjoitti:

    […] puhuttivat sukupuolineutraalit […]Sano toki jotain!