NETTIÄRTYMYSTÄ

tissiä perkele1 Comment

Olet täällä:NETTIÄRTYMYSTÄ

Nettiärtymyksen syntymekanismi on seuraava: luet postituslistalta x/y/z että jossakin lehdessä/muussa mediassa on kirjoitettu/sanottu jotakin, jonka seurauksena erinäiset nettikansalaiset ovat vetäneet herneen tai suuremman palkokasvin nenäänsä. Nettiärtymyksen ulkosuomalaislisä on se, ettei alkuperäinen lähde ole aina kokonaisuudessaan tarkasteltavissa, mikä taas osaltaan voi lisätä tai vähentää ärtymystä.

Tällä kertaa minut on epäsuorasti suututtanut uusimmassa Kotivinkissä superäitiyttä ilmeisesti ironisoimaan pyrkinyt Kaarina Romppaisen juttu, jossa luemma saavat osansa niin perhepeti, pitkä imetys kuin täysimetys yleensäkin. Kaikista paksuinta puppua on minusta kuitenkin lehden mainostajien maksama ylistyslaulu purkkiruualle:

Huono äiti tarjoaa lapselleen teollisesti valmistettua vauvanruokaa. Purkkiruoka on niin pitkälle prosessoitua, ettei siinä ole enää ravinteita jäljellä. Ravitsemusterapeutti Aila Paganus, HUS, Lasten ja nuorten sairaala, vastaa: ”Väite ei pidä paikkansa. Lapsi saa purkkiruoista sekä valmisvelleistä ja -puuroista täsmällisimmin suositusten mukaiset määrät ravintoaineita. Jos äiti tekee ruoan itse, hänellä tulee olla taitoa ja tietoa päästäkseen samaan lopputulokseen.”

Voi itku, eläköön uusavuttomuus, Marttaliitto syyllistää kiireisiä työssäkäyviä äitejä? Luulin osaavani, kuvittelin vieressäni nukkuvan pienen henkilön olevan lajitoverini ja syövän suunnilleen sitä mitä itsekin, ja itse yritän syödä mitä köksänkirjasta ja kouluterveydenhoitajan vastaanoton seinällä roikkuvasta ruokaympyrästä on mieleeni jäänyt… Välittömästi ärtyneenä meilaan älähdykseni myös salaiselle agentilleni Lanttuakatemiassa.

Nopeimmat agitoituneet löytävät nettihaulla suoraan sylttytehtaalle johtavan raiteen: ”Nykyisin PILTTI lastenruokien kehitystyössä on mukana neuvottelukunta, johon kuuluvat professori Markku Mäki Tampereen yliopiston lääketieteellisen teknologian laitokselta, Helsingin yliopistollisen keskussairaalan ravitsemusterapeutti Aila Paganus sekä professori Olli Simell Turun yliopistollisen keskussairaalan lastenklinikalta.” http://www.nestle.fi/prarchive

Netistä lukemaansa on syytä suhtautua mediakriittisesti, sanovat ne jotka niputtavat imetystukilistat sunmuut nettihömpäksi. Varovaisen toiveikkaasti uskon että nettikansalaiset ovat kriittisiä myös muun median suhteen.

One thought to “NETTIÄRTYMYSTÄ”

  1. Minä kävin kirjastossa ottamassa kopion Kotivinkin artikkelista. Luin sen ja tarkoitus olisi lähettää kommentti itse lehteen. Vielä en ole saanut aikaiseksi. Toivottavasti saan, ja toivottavasti sinäkin kommentoit myös sinne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top