Imetyssunnuntai

tissiä perkele4 Comments

Olet täällä:Imetyssunnuntai

Imetetäänkö Italiassa joka kadunkulmassa? Vastaan myöntävästi, jos mukaan lasketaan kirkkotaide ja kadunkulmien alttarisyvennykset. Imetysviikon viimeinen päivä ja pyhäpäivä on omistettu Taivaalliselle Imetystukiäidille. Google-haku sanoilla Madonna del latte ja Nuestra Señora de la leche tuottaa tuloksia, ja sieltä täältä kovalevylle poimimieni kuvien huipennukseksi löysin aiheesta perusteellisen gallerian. Säästän lukijan kopioiltani ja puutteellisilta lähdeviitteiltä.

Kotikatumme Jumalansynnyttäjä imettää, se oli jäänyt minulta vuosien ajan huomaamatta kuluneen freskon ja rintaa kainosti peittelevän käden ansiosta. Näin todellisuudessakin saattaa käydä monelle julki-imettäjälle, jos ei nyt ihan läväytä tissejä kahvilapöydälle, suihkuta maitoa vastapäätä istuvan silmään tai pudota rintakumia lattialle ja (luonnollisesti) kiroile, niin ilmiselvä imetystilanne saattaa jäädä ihmisiltä näkemättä koska he eivät odota näkevänsä sitä (lähestyen) ai kun soma vauva, nukkuuko… ei, sehän syö… anteeksi, anteeksi, en halua häiritä…

IBFAN Italian Nestlé-boikottia koordinoivan verkoston herkullinen postikortti on velkaa kirkkotaiteelle, imettävän äidin taakse herkullisesti sijoittuva aurinko muodostaa mariaanisen sädekehän!

4 thoughts to “Imetyssunnuntai”

  1. Kiitos tuosta galleria-linkistä! Jumalaisia imetyskuvia katsellessa tulee tosi hyvä mieli. Tosin sitä miettii, sanottiinko Marialle aikoinaan, että Jeesus, tuo iso ja pullea vauva tarvitsee ihan varmasti paljon ”kunnon” ruokaa, ja että vieläkö sä imetät… 😉

  2. Juutalaisten lainkirjoista pitäisi löytymän aika yksityiskohtaiset imetyssuositukset. Muistan (taaperoimetyslistalta?) lukeneeni että Jahve on ohjeistanut valitun kansansa imettämään ainakin kaksivuotiaaksi, tai jos alle kaksivuotias vierottuu tilapäisesti omasta tahdostaan niin rinnalle palaaminen on oikeus. Yli kaksivuotiaiden omasta aloitteestaan pitämä yli 72 tunnin tauko tulkittaisiin niin että nyt saa riittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top