Latte ITX

tissiä perkele1 Comment

Olet täällä:Latte ITX

Eilissäaamuna Corpo Forestale, Maatalous- ja elintarvikeministeriön alainen poliisivoima, takavarikoi noin 30 miljoonaa litraa äidinmaidonkorvikkeita ja muita lapsille tarkoitettuja maitotuotteita: tuotteet ovat Nestlén valmistamia nestemäisiä korvikkeita, joita myydään kauppanimikkeillä Nidina 1 ja Nidina 2. Korvikkeiden lisäksi takavarikoitiin yli vuosikkaille tarkoitettua ”kasvumaitoa” Mio ja Mio Cereali.

Tuotteista löytynyt kemikaali on IsopropilThioXantone (ITX, kemistit suomentakoon), jota on käytetty TetraPak-pakkausten painatuksissa. Koska ongelma on pakkaus- ja painotekninen,
samaa tai vastaavaa tai jotakin ihan uutta kemikaalia jonka välittömiä tai pitkäaikaisia vaikutuksia ei tunneta voisi tulla vastaan ihan mistä tahansa maidosta, mehusta tai tölkkiviinistä. Hieman koomista tarinassa on se, että Italian televisiossa on juuri pyörinyt action-mission-impossible -tyylinen mainos jossa TetraPakin missio on ruokamme suojeleminen. Henkilökohtaisesti en jaksa panikoitua, koska minä nyt olen muutenkin ollut lasipakkausten ja hanaveden vankkumaton kannattaja. Suurin osa nauttimistani ympäristömyrkyistä on tullut ruokaani jo ennen pakkausta.

Tarinan opetus? Äidinmaito on turvallisessa, kauniissa ja mukavassa pakkauksessa, mutta älkää äidit tatuoiko hinkkejänne!

One thought to “Latte ITX”

  1. Che bella sorpresa di trovare questo blog!
    Simpaattinen yllätys löytää italiaa yhtäkkiä yllättäen.
    Complimenti.

    Rita, insegnante di lingue a Helsinki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top