Olet täällä:

Joulukalenterin kakkosluukku näyttää aurinkoisemmalta, mutta ilo jää lyhyeksi sillä aurinko laskee pian koulupäivän päätyttyä. Ainakaan ei sada. Muutama lätäkkö on säästynyt eilisestä, mutta valitsemme silti aamulla nauhakengät. Lupaan mielessäni kierrättää Italiatarta vanhankaupungin lukuisten kirkkojen jouluseimiä katsomassa; tarkistan tilanteen etenemisen katedraalissa, mutta siellä ei ainakaan vielä mitään. Kahvila-konditorian vitriinin seimessä on sokeria, suklaata ja pähkinöiden reunustama polku, uskonnollista kirjallisuutta ja oheisrekvisiittaa kaupustelevassa myymälässä on pahnoilla makaamassa monenkokoisia Jeesuslapsia. Syöttökaukalo-Jeeuslapsi -kokonaisuuden pakkauksessa komeileva tuotemerkki kirvoittaa hymyn: Holy Toy!

3 thoughts to “”

  1. Minusta _Italiatar_ on onnellinen kun hänellä on juuri sinä äitinä!:)

  2. Ei hyvältä näytä tämä valkea joulu…täällä Padaniassa pitäisi sataa taas lunta, mutta tänä aamuna kuuden aikaan jyrisi ukkonen.

    Noh, monta yötä jouluun on…

    p.s. tuo padania on ironinen tapa kutsua tätä sautua; siis minulla ei ole vihreää huiva kaulassa, jos tiedät mitä tarkoitan.

  3. Äitiäänhän ei voi valita, eikä lapsiraukka tuskin muunlaista osaa kuvitellakaan, tällainen äkkiäreä ämmä 😉

    Totta puhuen en kuvitellutkaan Saria vihreässä huivissa kekkaloimassa. Pianura Padana on maantieteellinen ilmaus, identità padana niputetaan kansioon _minchiate_. Lega Nord on valaissut minua ainakin yksipuoluejärjestelmien vahingollisuudesta, omissakin on jo kestämistä ja ajatella jos pitäisi ottaa samaan leiriin vielä nuokin idiootit…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top