Silittävä nainen synnyttää

äidiksi Italiassa3 Comments

Olet täällä:Silittävä nainen synnyttää

Rita Maestra houraili silityslaudalla synnyttävästä naisesta, yritin kommentoida, katosi blogisfääriin. Onhan gynekologin tuoli aika kapea ja korkea, ei se silityslaudasta eroa muuten kuin että siinä on ne jalkatuet. Sain lähes paniikkikohtauksen nähdessäni ensimmäistä kertaa TV-dokumentissa gynekologin tuolissa jalat kohti taivasta synnyttävän naisen, suomalainen sairaalasänkykin tuntuu paremmalta vaihtoehdolta.

Olen miettinyt pääni puhki muistaisinko jotakin vanhaa elokuvaa jossa olisi synnytyskohtaus, ja kun en millään muista niin kirjoitan itse. Synnyttävä äiti makaa vuoteessa jossa on korkeat takorautaiset päädyt, vuoteen takana seinällä ristiinnaulittuja ja neitsytmarioita. Ikkuna on auki, mutta ikkunasäleikkö kiinni. Tuuli heiluttaa valkoista reikäommeltua verhoa, myös vuoteessa on samanlaiset kirjaillut lakanat. Huone on mammanan lisäksi tupaten täynnä naissukulaisia. Ikäneito mummeli lukee ruusukkorukousta latinaksi. Miehet odottavat kadulla, polttavat tupakkaa, niissä valkoisissa hihattomissa aluspaidoissa. Miehet ovat aina kadulla, ruumiinvalvojaisissakin.

Synnyttävän naisen voihkintaa, hiljaisuus, lopulta vastasyntyneen parahdus. Ikkunasäleiköt avataan, mammana heittää lapsen pesuveden kadulle ja kiljaisee masculu! On syntynyt poika, perillinen, se nimetään isoisän mukaan. Tytön pesuvesi olisi kaadettu vähin äänin takannurkkaan takaamaan että pysyisi kotona, katutyttö näes on eri asia kuin katupoika 😉

3 thoughts to “Silittävä nainen synnyttää”

  1. Hui – ja auts.

    Kävin äsken Tiina Kaarelan blogiin tutustumassa ja siellä sivulinkissä
    näkyi Arkitehti, Keksi ja Rita Maestra.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top