V-Day

femakot2 Comments

Olet täällä:V-Day

Tiedotusvälineiden valtavirta viettää tänään San Valentinon, kaikkien rakastavaisten suojeluspyhimyksen juhlaa. Käytännössä se tarkoittaa jo viikkoja jatkunutta mainospommitusta: sydämen valitulle tarjotaan lahjaksi hajuvesiä, koruja ja mikä ettei kauniita alusvaatteita. Ruusukimpusta saa pulittaa tänään ainakin tuplahinnan, ja romanttisin suklaamakeinen Bacio Perugina on Nestlén valmistama, joten se siitä S. Valentinosta!

V-Day -liike ja Vagina Warriors järjestävät San Valentinon päivänä ympäri maailmaa tapahtumia, jotta naisiin ja tytytöihin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa ei vaiettaisi näkymättömäksi. Todettakoon, että tietääkseni kukaan suojeluspyhimys ei ole ottanut vastuualakseen raiskattuja tai seksuaalisen väkivallan uhan alla eläviä. Henkilökohtaisesti en usko marttyyrineitsyeiden olemassaoloon. Hagiografiat kuvaavat mitä mielikuvituksellisimpia kidutusmenetelmiä joilla marttyyrejä yritettiin saada luopumaan uskostaan: Syracusan Lucialta revittiin silmät päästä, Agatalta leikattiin rinnat, mutta yksikään pyhimystarina ei mainitse kautta historian suosituinta ja itsestäänselvintä naisten kidutuksen muotoa.

2 thoughts to “V-Day”

  1. Pari vuotta sitten erehdyksessä meilailin muutamalle suomalaiselle italiaa harrastavalle ystävälleni otsikolla BUON SAN GIOVANNI. Jokseenkin hajamielistä. Ei siinä vielä mitään, mutta he eivät huomanneet, ennen kuin itse huomasin ja kiiruhdin korjaamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top