Yksityispraktiikkaa

äidiksi ItaliassaNo Comments

Olet täällä:Yksityispraktiikkaa

Emme vieläkään ole päättäneet missä Huhtivauvan tulisi syntyä; vaihtoehtojen karsiutuessa yksi toisensa jälkeen olemme harkinneet Yksityistä. Ulkoisilta puitteiltaan siivo sairaala, itse synnytyksen kulut menevät julkisen terveydenhuollon piikkiin, erillisestä maksusta perhehuone ja mahdollisuus pitää vauvaa 24/7. Synnytys selinmakuulla, sektioita noin prosentin verran alle maakunnan keskiarvon, joka männävuonna on kivunnut jo neljäänkuuteen. Ei mikään huikea saavutus parhaan mahdollisen vaihtoehdon etsinnässämme, mutta tuskin lähdemme täältä The Farmille Tennesseehen.

Muttamuttamutta. Jotta kelpuutettaisiin Yksityiselle, täytyy olla jonkun sairaalassa työskentelevän gynekologin yksityispotilas. Mainittakoon ettei siinä ole mitään ihmeellistä, myös julkisella puolella synnyttävistä valtaosa käy valitsemansa gynekologin yksityisvastaanotolla – ja valitsee sairaalan sen mukaan missä oma uskottu gyne työskentelee, ikäänkuin se olisi henkivakuutus, raccomandazione, pääsylippu parempiin piireihin. Istituto Superiore di Sanità antaa vuoden 2002 tutkimuksessaan gynekologin yksityisellä vastaanotollaan seuraamien äitien prosenttiosuudeksi maakunnassamme 89,1%. Oma paluuni neuvolaa vastaavalle sairaalan poliklinikalle, jossa kysymyksistäni suivaantunut arvon herra tohtori toivotti minulle It’s my way or highway, tuntuu epätodennäköiseltä. Olkoon tämän kerran, ja eihän tässä ole enää viikkojakaan edessä kuin…

Varaamme ajan, menemme vastaanotolle, dottoressa silmäilee aiempia papereitani, tekee uuden tarpeettoman ultran (en tiedä kuinka monennen, sillä olen jo seonnut laskuissa, mutta täytyyhän dottoressan nähdä omin silmin sillä eihän sitä tiedä ovatko julkisella puolella edes tutkineet kunnolla) jossa tieteellisellä tarkkuudella mittailee nuoren yksilön erinäisiä strategisia mittoja ja toteaa kasvun vastaavan raskausviikkoja. Nopea sisätutkimus, ulos vastaanottoapulaisen kautta, 100€ ilman kuittia. Pikaisen arviomme mukaan kymmenen potilaan vastaanottaminen iltapäivän aikana ei ole ylivoimainen suoritus, ja yhden raskauden ajalle visiittejä kertyy helposti yksi kuukaudessa, enemmänkin, jos odottava äiti on syystä tai toisesta huolissaan ja lääkäri suosittelee lisätutkimuksia: lapsivesitutkimusta, glukoosirasitusta… Synnytysvalmennuskurssimme pelokkaat ensisynnyttäjät on tutkittu perin juurin, muutamia on makuutettu levossa niinkuin minua ensiraskaudessa, nää on näitä, näitä on nähty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top