Annunciazione

Uncategorized1 Comment

Olet täällä:Annunciazione


Pikainen silmäys kalenteriin osoittaa että tänään kirkkopyhissä vietetään Annunciazionen päivää, muistoksi enkelin ilmestymisestä Marialle. Jouluun on yhdeksän kuukautta!

Suomalainen kalenteri on heivannut arkkienkeli Gabrielin eiliselle päivälle eli ilmestyksen aattoon, jokin logiikka kuitenkin. Italiassa kaikkia arkkienkeleitä juhlitaan mikonpäivänä syyskuun lopulla. Suomessakin maaliskuun 25. päivän pitäisi olla alunperin marianpäivä, mutta mihin pyhä sitten on siirretty, siitä minulla ei ole aavistusta.

Googlaamalla hakusanalla Annunciazione löytää melkoisen pläjäyksen kirkkotaidetta. Enkelin sanat Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum löytyvät katolisen kirkon tunnetuimmasta rukouksesta. Nuori Maria nostaa kätensä ylös ja sanoo: ”ok, tapahtukoon tahtosi”.

Kuvassa Beato Angelicon Annunciazione.

Blogilastun vuolemisen jälkeen löysinkin sitten mielenkiintoisen linkin suomalaisista kirkkopyhistä, vanhoista ja nykyisistä. Suosittelen aiheesta kiinnostuneille.

One thought to “Annunciazione”

  1. Hei (missä lienetkään kun et ole blogisi äärellä?)!

    Paolo lähetti sinulle terveisiä! Täytyypä laittaa hänelle linkki blogiisi… Hän kyseli, tapaammeko me tai kirjoittelemmeko. Kerroin, ettemme tunne irl, vaan keskustelemme blogiemme välityksellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top