Lauantainen posterikevennys

Uncategorized7 Comments

Olet täällä:Lauantainen posterikevennys


Kompostin pyynnöstä laitetaan nyt vähän julisteita. Aihe on itse asiassa niin rakas, että eksyin allpostersin sivuille pidemmäksikin aikaa, eikä kirjoittamisesta muutenkaan tahdo tulla mitään kun Huhtipoika on usein sylissä, ja jo varsin aktiivinen (lue: ei skypeä, vauva haluaa syödä kuulokkeet). Lupaan posterin viikossa, toistaiseksi.

Poliittiset julisteet ovat vetäviä, mutta usein sotaisia. Äiti ja lapsi tahtomassa rauhaa, mikäs sen kauniimpaa… lisäksi pidän sosialistisen realismin työkuvauksista, ja naistyöstä saisi oman sarjansa. Tässä olisi tietysti tarkoitus uskoa että vain imperialistit haluavat sotaa, hmm hmm.

7 thoughts to “Lauantainen posterikevennys”

 1. Kiva kun ehdit vastata haasteeseen vaikka ymmärrän toki, että elämäsi on hyvin kiireistä! Löytyikö tuo kuva VINTAGE linkin alta myös? Itse valitsin varsin pikaisesti kuvani, joskin jouduin availemaan vähintään kymmenen sivua tai enemmänkin? Mutta en käyttänyt kuvien valintaan paljon aikaa.

  Tuo sinun valintasi on kaunis kuva, lapsi on hyvinvoiva ja äiti työskentelee lapsenhoidon ohella. Sellaiseen olin tottunut omassa lapsuudessanikin, elimme vanhempien töiden seassa eikä meitä ns. kasvatettu vaan imimme kasvatuksen ympäristöstä huomaamattamme. Sellaista lienee sinunkin lastenhoitosi, -kasvatuksesi sellaista luonnollista.

  Joo, viiskuinen vesseli on jo sangen aktiivinen osallistuja, onko sinulla käytössä kantoliina, entäs sellainen siirreltävä riippusänky riippumaton lisäksi, kuten tässä kuvan linkissä, se on kätevä? Vaikka vaatiihan vauva kasvaessaan aina vain enemmän hoitajansa seuraa hyvistä apuvälineistä huolimatta. Hyvää jatkoa teille kaikille!

  http://www.babyidea.fi/vauvanhoidosta/amazonas/koala.html

 2. Kiva meemi. Oli siis kiva selailla noita julisteita.
  Sosiaalirealismi saa minussa aikaan ristiriitaisia tunteita, kuten kaikki propagandataide; viattomuutta joka kätkee suuria ja vaikeita asioita.

 3. On vintage, siellä on niitä alakategorioita kuten alkoholittomat juomat erikseen ja Coca Colalle omansa…

  Vauvan pitää olla SYLISSÄ, tai liinassa, tai jossakin tasaisella alustalla jossa voi harjoitella mittarimatotekniikkaa. Liinat käytössä, niistä ajattelinkin kirjoittaa lisää.

  Sarin haastan julistemeemiin uusituilla säännöillä: yksi kuva viikossa toistaiseksi, kunnes ei ole enää mitään sanottavaa 🙂 Kutsuttakoon sitä vaikka Posterilauantaiksi?

 4. Sinullahan oli käytössäsi riippumatto, millaisia kokemuksia sinulla on siitä? Oliko se hyvä? Nykyisten suositusten mukaan vauvoja nukutetaan etupäässä kyljellään. Eikö tuollainen linkissäni oleva riippumattosänky ole kuitenkin hyvä päiväunille, yöunillekin jos lapsi on vaikka kolliikkinen. Ei kait kukaan jatkuvasti tuollaisessa vauvaa pidä. Pidetäänhän vauvoja babysittereissä ja kävelykehikoissa ja riippukeinuissakin. Ovatko tuollaiset välineet mielestäsi huonoja vauvoille. Kantoliina lienee hyvä siitä, että hoitajan kädet jäävät vapaiksi tehdä jotain muuta. Afrikkalaisilla äideillähän lapset keikkuvat kantoliinoissa peltotöissäkin, heidän lapsensa lienevät hyvinkin pitkiä aikoja kantoliinoissa, olettaisi siinä olevan hiostavaa?

  Ovatkohan etelä-amerikkalaiset ihmiset nukuttaneet lapsiaan aina riippumatoissa tai intiaanit? Oletko kertonut kenties aiemmin riippumatoista tarkemminkin blogissasi, jotain muistan sinun kirjoittaneen aiemmin?

  Voisiko Sari kenties jatkaa kuvameemiä?

  Ahaa Katja, enpä huomannutkaan tuota julistettasi kun en hoksinut erotella tavallasi tuota VINTAGEA, täytyypä plarata taas kuvia lisää ja etsiä noita propagandajulisteita enemmän, ne ovat mielenkiintoisia!

 5. Öh anteeksi Katja, tuo posterilauantai oli hyvä idea, Katja! En heti huomannutkaan, sorgeporge, kun oli nuo kantoliinat yms. etupäässä mielessäni!

 6. Täällä olen nähnyt käytännössä afrikkalaisten äitien kantoliinan käyttöä (täällä siirtolaiset voivat ilmaston ansiosta jatkaa omia käytäntöjään)
  Joskus vauvaa tuskin huomaa, niin tiukasti sidottuna äidin selkään heitä pidetään. Ja joskus ihan hirvittää katsoa, miten huolettoman oloisesti naiset esim. istuvat bussissa, itselle tulee sellainen olo, että vauva on litussa. Mutta olen myös havainnoinut, että niillä afrikkalaisilla naisilla, jotka joutuvat käyttämään päivähoitopalveluita, liinan käyttö katoaa. Siis ihan väärinpäin kulkee tämä lastenhoitokulttuuri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top