Pienimpien suojelemiseksi

tissiä perkele3 Comments

Olet täällä:Pienimpien suojelemiseksi

Maria syntyy 32. raskausviikolla, sektiolla raskausmyrkytyksen takia. Raskautta seurannut gynekologi oli lähettänyt äidin sairaalan ensiapuasemalle, jossa tiedusteltiin oliko hän varannut aikaa, keskoskaappeja ei ehkä olisi vapaana. Maakunnassa vastasyntyneiden teho-osastoja on kaksi, yksi yksityisessä, toinen julkisessa sairaalassa. Pienenpienen tytön isoisä aktivoi suhdeverkostonsa ja vapaa kaappi löytyy. Leikkaussaliin, syntymäpaino 1900. Anestesiasta heräävä äiti ei näe vauvaansa kolmeen päivään, ja pääsee tapaamaan pientä sairaalan päinvastaiseen siipeen vasta kun puolisonsa käy varastamassa rullatuolin ensiapuasemalta. Vastasyntyneiden osaston ylilääkäri sanoo pitävänsä imetystä tärkeänä, Maria on pieni ja unelias mutta riittävän vahva tarttumaan rintaan. Kun äiti lähetetään synnytysosastolta kotiin, hän saa vuodepaikan lastenosaston läheltä. Äidit päästetään osastolle imettämään kolmen tunnin välein, muutama jatkaa, monet luovuttavat. Maitoa voi lypsää mikäli on ostanut oman pumpun apteekista.

Maria pääsee kaksikiloisena kotiin. Hän on kolmen viikon ikäinen. Äiti saa vihdoinkin pitää vauvaa sylissään ilman aikarajoja.

3 thoughts to “Pienimpien suojelemiseksi”

  1. Karua luettavaa, mutta sellaista se oli normaalinkin synnytyksen jälkeen 1960-luvulla, kun tyttäreni syntyivät. Lapsi tuotiin luoksesi vain imetyksen ajaksi, joka sekin oli mitoitettu heidän aikataulunsa mukaan. Näin siis Suomessa Naistenklinikalla. Nykyään näitä asioita näytään Suomessa ymmärtävän paljon aiempaa paremmin.

  2. Miten muutoin on? Vielä joitakin vuosia sitten taisi olla tilanne, että Italian eteläisin lastensairaala oli Roomassa?

    Jos ette kerro kenellekään, niin mun sellainen megalomaanisin henkilökohtainen haaveeni olisi oma lastensotavammasairaala.

  3. En nyt osaa Petjan kysymykseen vastata, edes käsikirjastoani konsultoiden. Monissa sairaaloissa on lastenosasto, Sisiliassa on suurin määrä pediatrisia osastoja väkilukuun nähden, Pugliassa eniten vuodepaikkoja… mutta erikoista hoitoa tarvitsevat keskittyvät tiettyihin sairaaloihin, eikä varmaan ihan joka laitokseen riittäisikään esimerkiksi vastasyntyneiden sydänkirurgiaan erikoistunutta lääkäriä.

    Lasten sotavammasairaalasta tulee mieleen Afganistan, Angola, miinaan astuneet tai lapsisotilaiksi joutuneet. Megalomaaninen henkilökohtainen haave kauniimmasta päästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top