Lauantaiposteri

lauantaiposteri, vesi1 Comment

Olet täällä:, vesiLauantaiposteri

Tuppukylän piazzalla vihittiin käyttöön suihkulähde 76 vuotta sitten, täsmälleen 28. lokakuuta, fasistien ”Roomaanmarssin” vuosipäivänä. Suihkulähteen epigrafissa mainitaan vuosiluku 1930, sekä fasismin ajanlaskun mukainen vuosi 8. Kuivuudesta kärsivässä Leccen maakunnassa vesi oli mahtava propaganda-ase.

Piazza hiljenee lounasaikaan, autot kaartavat kovaa kapeilla kaduilla, kaikilla on kiire syömään. Iäkäs muurari kaartaa polkupyörällä suihkulähteelle, peseytyy laastin pölystä ja vasta sitten vetää päälleen pyörän tangolle taittelemansa kauluspaidan. Minä pidän vesiposteista ja suihkulähteistä, olen opettanut Italiattaren juomaan vesisuihkusta koskettamatta huulillaan kupariputkea josta vesi suihkuaa. Kädet voi pestä piazzalla ja kuivata äidin hameeseen.

One thought to “Lauantaiposteri”

  1. Harmi kyllä, nuo vesilähteet ovat käymässä yhä harvinaisimmiksi, ainakin Modenassa. Kesällä kiukutti, kun rautatieasemalla piti ostaa automaatin kallis vesipullo sen sijaan että olisi voinut hörpätä raikasta vettä suoraan hanasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top