San Giovanni Rotondo

Uncategorized2 Comments

Olet täällä:San Giovanni Rotondo

Skeptisinkin myöntää että Pietrelcinan Pyhä Pio (1887-1968) teki elinaikanaan ainakin yhden ihmeen, uskovien lahjoittamilla rahoilla nykyaikaisen sairaalan Garganon kivisille vuorille San Giovanni Rotondoon. Mittava ja vielä myöhemmin kasvanut rakennus on vielä valtaisampi jos sen kuvittelee alkuperäiseen kontekstiinsa viisikymmentäluvun Apuliaan keskelle ei-mitään. Vuorilla laiduntavat vuohilaumat, kansallispukuiset naiset kulkevat paljain jaloin ja kantavat vesiruukkuja pään päällä köyhyys, kurjuus, malaria ja kolera niittävät väkeä kuin heinää.

Pyhimyksen ympärille on kehittynyt kaikenlaista bisnestä, ja Renzo Piano on suunnitellut vuorenrinteelle uuden kirkon. Urheiluhallimainen rakennus on omiaan suurille uskonnollisille massatapahtumille, no, ei Rooman Pietarinkirkkokaan nyt niin kovin intiimi ole.

2 thoughts to “San Giovanni Rotondo”

  1. Taannoin taisi olla uutisissa, että Padre Pio on italialaisten suosituin pyhimys, Mariaa ja Jeesustakin(!) ennen.
    (On tietysti katolilaisuutta kuvaavaa, että aika moni pitää Jeesusta pyhimyksenä!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top