Kielenhuoltoa

kielenhuolto, lapset1 Comment

Olet täällä:, lapsetKielenhuoltoa

Olen aina ollut mahdottoman ylpeä kahdella kielellä sanavalmiista Italiattaresta, mutta nyt olen sivustaseuraajana joutunut toteamaan italian puskevan päälle ylivoimalla. Paniikissa olen pyrkinyt korjausliikkeisiin; olen tilannut Aku Ankan, katselen netistä TV Finlandin ohjelmistoa, entä jos sittenkin lautanen katolle ja Pikkukakkosta? Parhaimmillani maltan rauhallisesti toistaa lauseeseen sujahtavan italiankielisen sanan suomeksi, pahimmillani reagoin tunteellisesti siihen ettei edes suomea voi äidilleen puhua, ja miksi olen haaskannut aikaani jäämällä kotiin kolmeksi vuodeksi. Oma lehmä on rähmällään ojassa, paljon syvemmällä kuin vain utareitaan myöten. Olen surkea suomikoulun ope.

Teoksessa Kotimaana suomen kieli – Näkökulmia suomen kielen säilymiseen ja kehittymiseen ulkomailla äidinkielenopettaja Eeva Salomaa-Jago antaa ohjeita suomen suosimiseen ulkomaillakin. Koska tämä voi muitakin kiinnostaa, tiputtelen ohjeet tänne blogiin jatkokertomuksena ja kommentein varustettuna – tilastoista, oi, niistä kauniista tilastoista satun näet tietämään että minulla on lukijoita Kiinaa myöten!

One thought to “Kielenhuoltoa”

  1. Odottelen innolla ohjeita suomen kielen vaalimiseen ulkomailla! Kahdeksan kuisen pojan äitinä huolestuttaa jo nyt miten saan yksin välitettyä suomen kielen hänelle.
    Kiitos samalla innostavista ja inspiroivista kirjoituksistasi, joiden teemat koskettavat usein läheltä omaa elämääni.
    terkuin Toscanasta,
    Minna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top