Kansainvälisen naistenpäivän muisteloita

femakot2 Comments

Olet täällä:Kansainvälisen naistenpäivän muisteloita

Halventaako miehen katse naista? Suihkuboksin tiivistesilikonista ilmastointipumppuun, jokaikiseen mainokseen on tungettu alaston naisvartalo, ja konetekniikan messustandin paneelissa ilmastointiputken päällä kahareisin istuvien alastomien tätien katseleminen aiheuttaa – tähän on lainattava Petjan keksimää hienoa sanaa – kiusallisen myötänolouden tunteen niitä mainostoimiston ihmisiä kohtaan: eivätkö ne parempaa keksineet, vai tuonko tilaaja valitsi? Messuemännät on puettu lyhyisiin hameisiin, heitäkin nolottaa teekkarityttöjen pelmahtaessa osastolle. Elämme noin vuotta 1990. Ulkona kaksikymmentä astetta pakkasta, pieni ja sirovartaloinen kurssikaveri on pukeutunut hissiasentajan haalariin, kikatamme mainostolpassa komeilevalle persettä nostavien sukkahousujen mainokselle. Ei relevanttia tässä ilmanalassa.

Jos katse halventaa niin miksi tälläytyä katseltavaksi? Ja jos tälläytyy eivätkä miehet siltikään vihellä perään työmaan tellingeiltä, kuka korjaa kolhiutuneen itsetunnon? Plastiikkakirurgi?

Miehet katselevat, naiset antavat katsella. Tuppukyläläisten mukaan kaikki paitsi oman kylän tytöt ovat huoria ja oman kylän tytöistäkin noin puolet. Koska skandinaavinaiset tunnetaan helppoina, olen väärinkäsitysten välttämiseksi valinnut teheranilaisen muotitalon linjan.

2 thoughts to “Kansainvälisen naistenpäivän muisteloita”

  1. Luulen että joillekin naisille on ihan luonnollista halata miesten katseita. Itse olen ollut sen verran naapurintyttöainesta ja sittemmin naaurinrouva-ainesta että en ole koskaan oikeastaan kokenut kiusallisia katseita.
    (Tai sitten en ole vain huomannut niitä; mieheni väittää, että kyllä minua ainakin joskus nuorempana miehet katseli silläkin silmällä. Pitää kai se uskoa)

    Luulen että halventavaa katseesta tekee nimenomaan se, mitä naisen käytöksestä päätellään ulkonäösn perusteella. Kaikein hulluinta oli, että pelkkä vaalea tukka riitti aikoinaan Pohjois-Italiassakin leimaamaan tytön; nykyisin kai ollaan hieman sivistyneempiä, siis ainakin täällä pohjoisessa.

  2. Italiassa naistenlehdetkin ovat ikäänkuin miestenlehtiä. Suomesta tullessa hätkähdän aina sitä naisvartalon esittelyn määrää.

    Petja ei muuten ole keksinyt myötänoloutta(kaan), mutta kannattaneeko siitä(kään) inttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top