Factotum

Uncategorized5 Comments

Olet täällä:Factotum

Factotum, tuttologo, yleismies Jantunen, jokapaikan höylä. Ihanteellisessa tapauksessa factotum toimii verkostoliimana erilaisten fakki-idioottien välillä, pahimmillaan tekee itse, huonosti ja pitää asiantuntijat loitolla, ei osaa delegoida kollegoilleen saati kotona perheenjäsenille koska osaa kuitenkin itse paremmin.

Tunnustaudun taipuvaiseksi tuttologiaan; en tiedä mistään mitään, mutta olen hyvä pelaamaan Trivial Pursuitia. Läheisissä ystävässäni on myös muita tuttologeja. Hyvä tuttologo ymmärtää oman kaikkitietoisuutensa ja –taitoisuutensa rajat ja ymmärtää milloin on parasta kutsua ammattilainen paikalle. Tuttologia on lähellä yleislääketiedettä. Kotiparturi ei saa aikaan tuhoa joka ei ajan kanssa korjautuisi, harva yrittää leikata itse umpisuolensa, yllättävän useat uskovat että yrityksensä sivuston käännöksen voi tehdä Googlen käännöskoneella.

Tuttologia on Tuppukylän asukkaiden helmasynti, yhdistettynä individualismiin, yhteistyökyvyttömyyteen ja sooloiluun. Tuppula muistuttaa orkesteria jossa kaikki haluavat soittaa ensiviulua, vaikka vain harvat osaavat.

5 thoughts to “Factotum”

 1. Ensin.

  Minä en ole hävinnyt Trivial Pursoitia kuin vaimolleni.

  Minä ajattelin lapsena, että kaikki asiat pitää tietää. Tämä johti jonnekin.

  Välttämättä koululaitos ei arvosta jos 11-vuotias kritisoi koulun tarjoaman tiedon ajanmukaisuutta.

  Noin 14-vuotta sitten tein harkitun linjapäätöksen. Lähdin kouluttamaan itsestäni verkoston ylläpitäjää.

  Mutta mitä ensiviulistiin tulee niin tätini sanoi ”Sammatti on kylä, jossa joka hanuristi kuvittelee olevansa kanttori.”

 2. Jotta Jäppinen on tuttologi, johan sen tiesinkin ja siksi miehen blogissa viihdyn.

  Ehdotan Sammattia Tuppulan ystävyyskaupungiksi.

 3. Trivial Pursuitissa olen sekä mokannut pahasti että loistanut.

  Olen sen lajin tuttologi, että en usko tietäväni oikeastaan mistään paljon mitään, mutta kaikesta minulla on mielipide.

  Jostain syystä mieheni on taas sellainen tuttologi, jolta kysytään kaikkea mahdollista; eräskin kaveri soitti pari päivää sitten vain kysyäkseen mitkä ovat seitsemän kääpiön nimet.
  (Normaalisti on vikaa tietokoneessa tai netistä pitää löytää jotain tietoa, tai halutaan tietää millainen mikki kannattaa hankkia.
  Kaikkein hauskinta on, että minun luullaan miehen poissaollessa toimivan hänen tuttologi-sijaisenaan. Mikeistä en mitään tiedä, mutta osaan sentään hakukoneeta käyttää…hoh.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top