Reportterimme Tuppulan piazzalla

arki, urbanistiikka2 Comments

Olet täällä:, urbanistiikkaReportterimme Tuppulan piazzalla

Arki ja koulu on alkanut, kiitos kysymästä, ja takavuotinen toimistovauva on entistäkin yhteensopimattomampi ammatinharjoittamisen kanssa. Fossilit laserprintteriin, kaapinovet auki, paperit pitkin lattioita. Me olemme palanneet kotiin, Italiatar täytti vuosia ja sai vuosipäivänsä kunniaksi oman huoneen, no, nurkkauksen – 2,02 x 1,45 – jonka kalustus noudattaa uskollisesti jo aiempien töiden viitoittamaa Marimekko-IKEAn linjaa. Maija Isolan kitschiksi asti ryöstöviljellystä hengentuotteesta voisin kirjoittaa pidemmänkin postauksen, mutta seinälle maalaamani helmiäispinkit jättiunikot ovat oikeasti aika hienoja.

Tuppulan piazza on entisellään, paitsi että pretura – raastuvanoikeudeksiko se pitäisi kääntää? – on muuttanut pois ja vienyt mukanaan asianajajat piazzan baarista. Tyhjilleen jäänyt rakennus odottaa arvolleen sopivaa käyttöä. Aivoriihemme ehdottaa ns. casa chiusaa jossa alakerran toinen siipi tarjoaisi palveluita rouville, toinen herroille ja yläkerrassa saisi randomina. Varteenotettava vaihtoehto bordellille olisi kunnallinen löytökoiratalo joka nimettäisiin kolmatta kertaa kaupungin pormestarina olevan eläinlääkärin mukaan. Kulkukoirat odottavat jo avajaisia rappusilla maaten. Meille koko poliittisen kentän vaalipuheissa muistettu ja muuten unohdettu vanhakaupunki on edelleen unelma, vaikka rationaalinen vaihtoehto olisi tuoreeltaan peritty isompi asunto laajennuskaupunginosassa. Kävin eilisiltana hakemassa toisen muuttokuormallisen, matkalaukullisen lastenvaatteita. Keittiön kello oli pysähtynyt ja ilmassa roikkui hylätyn talon melankolinen tunnelma, kuoleman peruuttamattomuus.

2 thoughts to “Reportterimme Tuppulan piazzalla”

  1. Jestas, meinasin sanoa että hieno aivoriihi teillä. Nyt vasta pääsin kommentoimaan kun hoksasin mitä tarkoittaa ”rekistöröitynyt”. On muuten monimutkaista. Omasta blogistani poistin tuon rekistöröitymispakon, kuka tahansa saa kommentoida, vaikka ei muistaisi salasanaansa. Itse en muista puoliakaan salasanoistani:)
    terveisin architecte

  2. Tervehdys, ahaa italiatar on saanut oman ”huoneen”, varmasti hyvä järjestely siitä se itsenäistyminen tosissaan alkaa tai lienee jo alkanut jo heti napanuoran katkaisun jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top