Hardware

arki1 Comment

Olet täällä:Hardware

Tietokoneen tai minkä tahansa siihen liittyvän hilavitkuttimen hankintaan, niinkuin lähes kaikkiin ostoksiin, pätee ohjesääntö ”lykkää hankintaa niin pitkälle kuin voit”. Pitkien kalsareiden ostoa viivyttämällä voi kevät jo saapua, ruokakaupassa ostoksensa minimiin rajannut saa kaapinpohjalta eiliset tähteet markkinoiduksi nälkäiselle perheelle. Olen pidättyväinen osaltaan ekopiheyden, osaltaan aivan yksinkertaisen persaukisuuden takia, mutta tietotekniikassa painaa vielä se että minä hetkenä tahansa lelun ostaa, on se vanha paska jo ennen kuin on päässyt ulos kodinkonetaivaan parkkipaikalta, ja seuraavalla viikolla, seuraavassa kuussa samalla rahalla saisi niin ja niin monta gigaa lisää. Neljä vuotta vanhassa koneessa on jo väärä määrä joka tapauksessa vääränlaisia portteja, ja kuka enää käyttää IomegaZippiä? Jotkut evoluution oksat kuivuvat.

Yritän saada kotiväkeä Suomessa Skypen päähän, mutta muorin iBook, vanha paska siis, ei pyöritä ohjelmaa. Tällä hetkellä parhaalta ratkaisulta vaikuttaa DualPhone, jolla voi pelata jatkoaikaa sillä ihan vielä eivät huoli muorin konetta tekniikan museoon…

Olemme palanneet kotona internetin aikakauteen, on se ihanaa, p2p ja reaaliaikaiset varmistukset siitä missä muussa filmissä olen näyttelijättären nähnyt, ja mistä mihin vie Route 66. Ja tietysti Skype.

One thought to “Hardware”

  1. Meillakin tuon uusimman tietotekniikan kanssa ollaan vahan niin ja nain. Mulle kuitenkin maailma ”avautui” adsl:n myota eli skypella jutellaan suomeen ja pojista on kivaa nahda mummi tietokoneella. Vahan aikaa sitten tajusin, etta myos yle:n radiokanavia voi kuunnella netin kautta ja meidan ekaluokkalaista voi kiristaa yle 2:n www-sivulta nahtavalla pikkukakkosella. Oma suomenkieli pysyy ajantasalla ja pojilla on mahdollisuus oppia paremmin suomea. Ekaluokkalaisemme onkin tana vuonna oppinut seka lukemaan etta kirjoittamaan suomeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top