Nannamuu

lapset4 Comments

Olet täällä:Nannamuu

Nannamuu on ehkä paras Huhtipojan sanoista; emme ihan varmasti tiedä mitä se tarkoittaa, mutta jotain syötävää se on. Nyt olisi ilmassa sellaista että puhumaankin voisi opetella, vaikka ei se niin tarpeellista maailmassa ole kun muutenkin voi mennä ja ottaa ja tehdä itse, tai kädestä pitäen raahata ison ihmisen paikalle ja sormella osoittaa: istu tuohon, kädet ylös – ota syliin, nostaa paidanhelmaa – anna tuota.

Istua pönöttää rappusella, enkä osaa sanoa muistuttaako enemmän Isontalon Anttia vai Rannanjärveä.

4 thoughts to “Nannamuu”

 1. Hei! Jätänpäs kommentin tännekin (aikaisemmin kommentoin keksi-blogia, ja taisikin mennä sekaisin blogit;) Olen siis jo jonkin aikaa lukenut arkitehtiä ja keksiä ja muitakin, ja pikkuhiljaa käyn arkistojakin läpi! Minäkin siis asustelen täällä Italiassa (Padova-Chioggia -askselilla) ja minusta on todella kiva lukea kuulumisianne ja ajatuksianne suomalaisuudesta, italiasta ja elämästä yleensä.
  Terkuin Jossu

 2. Terve Jossu!

  Samassa veneessä olevillehan tätä kirjoittelen, niiden muiden muutaman ystävällismielisen, sielunsukuisen tai muuten tutun lisäksi…

  Padova on kyllä ihan kaukomaa 😉

 3. Kuulostaa tutulta, myös meidän reilu puolitoistavuotias kommunikoi sujuvasti sormi- ja ääntelymenetelmällä. Ymmärrys pelaa kahdella kielellä vaikka sanoja ei tule, joten ei hoppuilla.

 4. Tuosta sormittelusta.
  Minä tein pojan kanssa niin, että heti kun puhe kulki, alettiin opettelemaan kirjaimia, joten kolmevuotisna, hän sitten jo luki, jolloin aloin opettaa sormitusta. Näin saatoin antaa hänelle vaikkapa vinkin miten käyttäytyä sormituksella, ilman että piti epäkunnioittavasti muitten aikana sanoa ääneen.
  Näin voisi sanoa, että ennen kouluun menoa hän puhui ja luki kolmea kieltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top