Arjenhallintaa: maastoutuminen

arki, marimekko, sisustus3 Comments

Olet täällä:, marimekko, sisustusArjenhallintaa: maastoutuminen

Aika tyytyväinen minä tuohon silituslaudan päälliseen olen, nyt lauta voi aamuvarhaisen hätäisen paidansilityksen jäljiltä jäädä keittiön seinään nojailemaan ja maastoutua tarjottimiin ja patalappuihin. Siihen saakka kunnes Huhtipoika sen päälleen kaataa. Kierrätin kankaan Italiattaren vauvansängyn lakanasta joita olin pesänrakennushormoneissani ommellut, siinä uskossa että vauvat nukkuisivat pinnasängyssä ja tarvitsisivat omia liinavaatteita. Tyhjää pinnasänkyä muuhun makuuhuoneeseen koordinoineella tekstiilillä ei ole varsinaista tunnearvoa.

Puhelinoperaattori jätti meidät päiväksi muutamaksi lähes ilman internettiä, tai toimi verkko mutta niin hitaasti että olisi ollut parempi olla ilman eikä turhanpäiten odotella latautumista viisi minuuttia per sivu. Trafiikki koneelta poispäin eli upload kuten engelsmanni asian ilmaisisi toimi moitteettomasti, ja koska useampi muukin kohtalotoveri asiasta valitteli, oli vain uskottava että infrassa on vikaa ja bittivirta Tuppulaan saapuu yhdellä raiteella kuten FSE, vuoroin ylös-, vuoroin alaspäin. Italiaa matkustetaan edestakaisin verbeillä salire ja scendere; salire a Lecce kuulostaa aika jumalan selän takaiselta mutta siihenkin on jo kymmenessä vuodessa tottunut.

3 thoughts to “Arjenhallintaa: maastoutuminen”

  1. Muutamat kaverit, jotka tulevat ”alhaalta”, sanovatkin ”scendo”, kun lähtevät kotikylille etelään.

    En ole muuten eläissäni silittänyt niin paljon kun sen jälkeen kun muutin tänne. Enkä silitä lähes kenekään muun vaatteita kuin omiani. Työelämä vaan kertakaikkiaan vaatii silitettyjä vaatteita. Ja itse vaadin silitettyjä tyynyliinoja.

  2. Minä silitän yleensä kerralla itselleni 30-40 paitaa kerralla, joka toiselle päivälle valkoinen, joka toiselle päivälle värillinen, samalla ripustan jokaiselle oman solmionsa, suoraa solmiorekiltä, valitsematta. Vastaa käsitystäni huumorista.

  3. Silitän yleensä nenäliinat, pöytäliinat, tyynyliinat jos siihen souviin ehtivät. Lasten trikoopaidat ovat usein pienen siistimisen tarpeessa mutta ne poimitaan käytännössä pyykkinarulta läjäksi ns. kodinhoitohuoneeseen ja sieltä painetaan raudalla aamulla kahvin tuloa odottaessa, suoraan päälle puettaviksi. Jää välistä yksi turha kaappiinviikkamisvaihe 😉

    Miehillä on jonkun verran kauluspaitoja, itselläni jotain neuleita ja trikoopaitoja jotka pingottuvat päälle niin että näyttävät kutakuinkin sileiltä.

    Pellavaiset keittiöpyyhkeet käärin märkinä muoviputken päälle, niistä tulee jämptin sileitä ja jäykkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top