Arkitehdin synttärikakku

Uncategorized8 Comments

Olet täällä:Arkitehdin synttärikakku

Kaikenlaisia juttuja voi kokeilla kerran, mutta jos saman tekee toistamiseen tulee siitä pahe tai perinne; juuri näin on päässyt käymään syntymäpäiväkakun kanssa. Perinteen olisi säilyäkseen hyvä löytää jonkinlaista tukea tai vastinetta ympäröivässä sosiaalisessa todellisuudessa, tarkoittaa sitä että saa olla aika masokisti jos vuodesta toiseen näkee hirveästi vaivaa lanttulaatikon tai mämmin eteen, eikä kukaan muu ymmärrä miksi. Mutta että mansikkakakkua huhtikuussa, mikäpä ettei?

Todistettavasti ensimmäinen mansikkakakku tarjoiltiin vieraille Pescarassa vuonna 1998, ja kakun reseptistä on jäljellä vain hajanaisia todistajalausuntoja, joita voi käydä tivaamassa ympäri maailmaa hajaantuneilta läsnäolijoilta Tuppulassa, Tokiossa, Jerusalemissa, Ateenassa, Milanossa, eri puolilla Abruzzon aluetta.

Edellisenä iltana tehdään sokerikakkupohja, pestään ja lajitellaan mansikat täyte- ja julkisivumansikoihin. Täytemansikat pilkotaan, sokeroidaan ja jätetään marinoitumaan sitruunamehuun. Sokerikakkupohjaksi kelpaa mikä tahansa koulun köksänkirjan resepti, itse käytän kaavaa saman verran kutakin, eli mittaan rikotut munat litran mitassa. Vehnäjauhoja, noin kolmannes perunajauhoa, sokerista puolet tulee sieltä tölkistä jossa vaniljatankojani säilytän, ja varmuuden vuoksi laitan Pan di Angelin leivinjauhetta vastaavaa.

Seuraavana aamuna kakku leikataan kolmeen kerrokseen, mansikat valutetaan, sekoitetaan jogurttiin, kostutetaan kakku mansikkaliemellä jota tarvittaessa jatketaan sokerivedellä ja sitruunamehulla. Jogurttina olen käyttänyt yleensä bianco mulleria tai kilpailevaa etelätirolilaista merkkiä. Kostutettu ja täytetty kakku saa olla jääkaapissa viime hetkiin, jonka jälkeen se kuorrutetaan kermavaahdolla ja koristellaan julkisivumansikoilla.

8 thoughts to “Arkitehdin synttärikakku”

  1. Minä yritän, kunhan ehdin, laittaa kuvallisen ohjeen Ruhtinaan Kaakun valmistuksesta.

  2. Täytitkö tosiaan vasta 26 vuotta? Ja olet ehtinyt opiskella arkkitehdiksi ja olet kahden lapsen äiti? Aika tarmokasta!

  3. Paluuviite: Ikääntymisestä «
  4. Haha, ihana keksintö laittaa mitä sattuu ikää osottavia numerokynttilöitä 😀

    Mulla on kans kakkukuvia josaki jaoteltuna, tuola blogisa ja fbookisa. Ootko sä sielä, en ainakaan mun ystävänä?

    1. En ole fbookissa, ehkä siitä syystä että joutuisi näyttämään koko maailmalle millainen valtava lauma huonoja ystäviä itsellään on, tai ettei ole ystäviä lainkaan. Kamalaa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top