Olet täällä:Sugo

Toverimme La Divorziatan alaluokkalaiset tyttäret olivat vieraina sunnuntailounaalla, ja koska ovat tunnetusti kranttuja tunnustelin maaperää etukäteen. Kävikin ilmi että neitojen kertoman mukaan Katjan tomaattikastike on ehkä parasta maailmassa. Siinä ei ole mitään ihmeellistä, mutta koska kastike esiintyy osatekijänä muissakin resepteissä, niin on ehkä syytä valottaa sen syvintä olemusta. Napolilaisittain, ilman sipulia, pelkällä valkosipulilla.

Tomaattikastikkeeseen tarvitaan:

oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
passata di pomodoro*
suolaa

Öljy lämmitetään kasarissa, lisätään kokonainen kuorittu, kämmensyrjällä rikki litistetty valkosipulinkynsi. Se ei saisi ruskistua liikaa, sillä palanut valkosipuli jättää kitkerän maun. Lisätään tomaattisose pullosta, lisätään suolaa. Kun kastike kiehuu, voi valkosipulinkynnen jo ottaa pois. Annetaan kiehua kannen alla välillä hämmentäen. Kun kastike on melkein valmis, siihen voi lisätä basilikaa tai oreganoa, mielellään tuoreena. Kiskaisen kokonaisen oksan suoraan ruukusta, huuhtelen, en hienonna sillä otan sen kuitenkin pois.

*yleisimmät tomaattisäilykkeet supermarketissa ovat:

polpa di pomodoro = tomaattimurska
passata di pomodoro = tomaattisose
pomodori pelati = kaltatut tomaatit
concentrato di pomodoro = tomaattipuree

Kaikkea tätä saa tietenkin valmiiksi basilikalla maustettuna tai luomuversiona, merkkejä on loputtomiin ja kilpailu kuluttajan suosiosta on armoton. Suomesta Citymarketista löysin ainakin Divellaa ja Muttia.

2 thoughts to “Sugo”

  1. Haastan sinut vetoamaan kolmeen Vuodatuksen bloggaajaan, että he siirtävät bloginsa pois Vuodatus-palvelusta mielenilmaisuna Alma Median toimille Korhosen tapauksessa

  2. Ihan asian vieressa; onko tassa jokin linkityksen estojuttu, kun en saa tata Bloggerin ”rullaus-systeemiin” blogini sivupalkkiin:( Yrittanyt olen, mutta ei vaan onnistu?

    Hyvaa viikon jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top