Obama

politiikkaNo Comments

Olet täällä:Obama

obama

Jenkeissä olisi helppo äänestää, sillä systeemi on simppeli. Kaikissa vaaleissa pitää äänestää demokraattia, koska republikaanit ovat syvältä. Tällaista ollaan haluttu tuoda Italiaankin, mutta koska Italiassa on vahva keskusta, on poliittisen kentän vastanapojen nimi keskustavasemmisto ja keskustaoikeisto. Revi siitä sitten. Tarvittaisiin selkeitä vaihtoehtoja ja mielipiteitä, kuten lisää lapsia sähkötuoliin.

Esivaalit ovat monimutkaisempi juttu, sillä tälläkin kertaa olisi pitänyt päättää syrjiäkö Hilarya ihonvärinsä, vai Obamaa sukupuolensa vuoksi. Vaikea valinta. Barack Obama ei ole minun mielestäni afroamerikkalainen, jos afroamerikkalaisuudella tarkoitetaan yhteistä historiaa, orjuutta ja sensellaista, mutta ehkä juuri väliinputoajana on joutunut miettimään identiteettiään ja pigmenttiään. En ole sen syvällisemmin tutustunut ehdokkaiden poliittiseen ohjelmaan, koska valinta ei kuulu minulle vaan jenkeille. Totta puhuen Amerikan Yhdysvaltain presidentinvaalien äänioikeus pitäisi laajentaa koko maailmaa koskevaksi, niin kuin on Amerikan Yhdysvaltain politiikkakin.

Olin Vapaassa Maailmassa opintomatkalla kun Clinton oli ensimmäistä kertaa ehdokkaana, seurasimme vaalidebatteja jonkin itärannikon yliopiston campusalueen kuppilassa varsin demokraattisessa ilmapiirissä. Clinton vaikutti fiksulta isä-Bushiin verrattuna, myönnettäköön ettei siihen ihmeempiä lahjoja tarvita.

Eli eikun peukut pystyyn, forza Obama, tätä seurataan pikkutunneille ja toivotaan että ääntenlasku sujuu viime kertaista jouhevammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top