Peperonata

RuokatorstaiNo Comments

Olet täällä:Peperonata

Paprikahöystö

Ruokatorstai on ollut tauolla päivänpoliittisten kysymysten kuten koululakon ja jenkkivaalien takia. Nyt on aika ryhdistäytyä, vaikka polemiikkia riittäisi jatkoonkin.

Paprikahöystöön tarvitaan:

paprikoita, sellaiset lihaiset joita Suomessa yleensä kaupassa myydään käyvät mainiosti.
punasipuli
kaksi valkosipulinkynttä kuorineen
oliiviöljyä
purkki kaltattuja tomaatteja
suolaa qb
balsamiviinietikkaa qb

Pese paprikat ja revi ne suuren postimerkin kokoisiksi kappaleiksi. Jokaisella italialaisella mummolla lienee oma salainen reseptinsä paprikahöystöä varten, ja minä olen selittänyt paprikoiden repimisen sillä että repeämästä ei valu mehut pihalle samalla lailla kuin leikatusta pinnasta. Kypsyvät omassa mehussaan. Laita laakealle pannulle öljy, kuumenna se, lisää valkosipulinkynnet ja freesaa sipuli, sen jälkeen vielä paprikasilppu. Suolaa.

Valuta kaltatut tomaatit ja purista niistä siemenet. Lisää siemenetön ja kuoreton tomaatin hedelmäliha pannulle. Tässä vaiheessa voit ottaa valkosipulinkynnet pois. Hämmennä höystöä usein, älä peitä kannella sillä muuten paprikasta tulee keitettyä eikä maku ole sama.

Kun höystö on kypsää, lisää hieman etikkaa. Höystöä voi syödä pastan kanssa tai kylmänä vaikka leivän välissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top