Tutkimusrahoituksesta

maailmanparannus, politiikka3 Comments

Olet täällä:, politiikkaTutkimusrahoituksesta

Kiitos tieteelliselle tutkimukselle

Tiina Kaarelan kirjoitusta Rikos- ja huumeruudusta lukiessani mieleen muistui poliittisesta keskusteluohjelmasta – jos ei ollut Ballarò niin sitten Annozero – kuulemani, eli Italiassa käytetään vuosittain tieteellisen tutkimuksen rahoittamiseen yhtä paljon rahaa kuin mitä maksaa yksi keskikenttäpelaaja, ei silti ettäkö valtio maksaisi jonninjoutavan pallon perässä juoksijat, mutta kun ja jos rahoitus on kiinni sponsoreista/katsojaluvuista/markkina-arvosta, kuten pörssitaloudessa jossa firmojen ainoa eettinen päämäärä on tuottaa voittoa osakkailleen, niin eniten rahaa keräävät suurta yleisöä kiinnostavat asiat, kuten jonninjoutava pallon perässä juokseminen tai ympyrän ajaminen, ja jos lääketieteellisen tutkimuksen rahoittavat lääkefirmat, niin harvinaisten tautien parantaminen ei ole lainkaan kiinnostavaa, tai ei ainakaan yhtä kiinnostavaa kuin vaikka ryppyjen, kaljuuden tai erektiovaikeusten hoitaminen.

Sain tämän koulureformin vastustajien banderollin postissa abruzzolaiselta kollegalta; ilahduttakoon se mahdollisimman montaa lukijaa!

3 thoughts to “Tutkimusrahoituksesta”

  1. Kuulemma aurinkokuivattujen tomaattien tuotekehittelyyn menee enemmän rahaa kuin malarialääkkeiden kehittelyyn. En tiedä onko tuo urbaani/ruraalilegendaa vai mitä, mutta ovathan ne tomaatit kyllä aika maukkaita – ja ainakin jotkut suomalaiset matkailijat ovat olleet juuri otsikoissa koska ovat saaneet, estolääkityksestä huolimatta, malarian Länsi-Afrikasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top